Ελλάδα

Κορωνοϊός: Συγκλονιστική μαρτυρία του Χρήστου Καλλιάνου – «Φοβήθηκα πάρα πολύ»

03.02.2021 | 13:25 Eνσωμάτωση

Συγκλονίζει η μαρτυρία του καρδιολόγου Χρήστου Καλλιάνου που περιγράφει στο MEGA την τραυματική εμπειρία που έζησε χτυπημένος από κορωνοϊό.

Ο καρδιολόγος Χρήστος Καλλιάνος, αδερφός του μετεωρολόγου του MEGA, διηγείται τον τρόμο που ένιωσε όταν είδε να προσβάλλονται και μέλη της οικογένειάς του.

«Το αδυσώπητο του θανάτου το ένιωσα έντονα. Φοβήθηκα πάρα πολύ. Νόμιζα ότι δε θα ξαναδώ τα παιδιά μου. Είναι πολύ δύσκολο, πολύ δύσκολο, πολύ δύσκολο».

Ο Χρήστος Καλλιάνος, καρδιολόγος – ηλεκτροφυσιολόγος, περιγράφει τον τρόμο που έζησε λίγες μέρες μετά τη διάγνωση πως είχε προσβληθεί από κορωνοϊό.

«Αυτό δε θα το ξεχάσω στη ζωή μου, σαν οδηγός για μένα. Ίσως πιο απλός, πιο ταπεινός, να γίνω καλύτερος άνθρωπος».

Κινδύνευσε όλη η οικογένεια

Τα ρίγη που ένιωσε ήταν το πρώιμο σημάδι του κορωνοϊού.

«Τη Δευτέρα το πρωί πήγα στη δουλειά, έκανα rapid test, βγήκε θετικό. Μπήκα σε καραντίνα έγινε και το PCR. Το δύσκολο είναι ότι είναι και η σύζυγος έγκυος και περιμένουμε τρίτο παιδάκι, οπότε μπήκαμε σε μία κινητοποίηση γιατί τα παιδιά άρχισαν και είχαν και αυτά συμπτώματα».

Η περιγραφή του Γιάννη Καλλιάνου για τη μάχη που έδινε ο αδελφός του Χρήστος με τον κορωνοϊό συγκλονίζει.

«Ακόμα παλεύω»

Ο Χρήστος Καλλιάνος είχε μυαλγίες, ατονία, δεν είχε γεύση και όσφρηση. Εξηγεί ότι ακόμα και μετά το εξιτήριο, η αποθεραπεία του ασθενούς που νόσησε βαριά με κορωνοϊό είναι ένας Γολγοθάς, καθώς παίρνει κορτιζόνη και θεωρείται ανοσοκατεσταλμένος.

Ο γιατρός θα επιστρέψει στα καθήκοντά του όταν ανακτήσει πλήρως τις δυνάμεις του και μπορέσει να ανταπεξέλθει στις επαγγελματικές του απαιτήσεις.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 03/02/2021