Καιρός

Ηλιόλουστη η Πέμπτη – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

03.02.2021 | 14:23

Οι αλκυονίδες μέρες έρχονται, οι βροχές μέχρι και το τέλος της βδομάδας περιορίζονται και ο ήλιος θα κυριαρχήσει. Θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Την Πέμπτη προβλέπονται πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα, σχεδόν ανοιξιάτικες. Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές, με κατά διαστήματα αραιές νεφώσεις. Μόνο στο Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα, πρόσκαιρα θα είναι λίγο πιο πυκνές, αλλά ακόμα και σε αυτές τις περιοχές ο ήλιος θα κυριαρχήσει.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι σε σταδιακή άνοδο, θα φτάσει στα δυτικά τους 15 – 17 βαθμούς, 19 στα βόρεια και 20 – 21 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά. Ανοιξιάτικες συνθήκες σε συνδυασμό και με τον ήλιο που θα κυριαρχεί στις περιοχές αυτές. Στο Αιγαίο, οι μέγιστες θα πλησιάσουν τους 17 και στα νότια τους 19 – 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις. Στο Ιόνιο 3 – 5 και Αιγαίο 3 – 4 και μόνο στα νότια 5 – 6 μποφόρ.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι αίθριος, με αρκετό ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία από 10 – 20, δυτικοί άνεμοι θα πνέουν στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 3- 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, άνευ ιδιαίτερης σημασίας. Η θερμοκρασία από 8 – 18 και οι άνεμοι στον Θερμαϊκό μεταβλητοί ασθενείς 2 – 3 μποφόρ.

Την Παρασκευή περιμένουμε ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, με ένα πέρασμα από αραιές κατά βάση νεφώσεις. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, θα φτάσει το μεσημέρι τους 17 στα δυτικά και 20 – 21 στις υπόλοιπες περιοχές και οι άνεμοι δυτικοί στα πελάγη 2 – 3 και στα νότια μέχρι 5 μποφόρ.

Καιρός