Κόσμος

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε ο Μάριο Ντράγκι

03.02.2021 | 13:40 Eνσωμάτωση

Σοβαρή πολιτική κρίση στην Ιταλία εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα δίνει – αυτήν την ώρα- στον τέως πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο Ιταλός πρόεδρος θα αναθέσει στον Ντράγκι  εντολή σχηματισμού κυβέρνησης , την οποία αναμένεται να στηρίξει ευρεία πολιτική πλειοψηφία. Ο ίδιος ο Ιταλός πρόεδρος, νωρίτερα, ζήτησε την σύσταση «κυβέρνησης  υψηλών προδιαγραφών, η οποία να μην ταυτίζεται με καμία πολιτική δύναμη».

Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, μετά την αποτυχία της διερευνητικής εντολής του προέδρου της ιταλικής Βουλής Ρομπέρτο Φίκο, πληροφόρησε τους Ιταλούς, μέσω τηλεοράσεως, για τις επόμενες κινήσεις του.

«Απευθύνω έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, να στηρίξουν μια κυβέρνηση υψηλών προδιαγραφών, η οποία να μην ταυτίζεται με καμία πολιτική δύναμη. Θα αναθέσω εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης, η οποία να μπορέσει να ανταποκριθεί στις άμεσες ανάγκες της χώρας», τόνισε ο Ιταλός πρόεδρος.

Ο Ματαρέλα πρόσθεσε ότι με την πανδημία κοροναϊού, είναι επικίνδυνο να προκηρυχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές, λόγω και του συνωστισμού που μπορεί να προκληθεί στις προεκλογικές ομιλίες και συναντήσεις.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση η οποία να είναι σε θέση να διαχειριστεί την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που προέκυψε από την πανδημία και να παρουσιάσει στις Βρυξέλλες το συνολικό σχέδιο για τη διαχείριση των κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 03/02/2021