Οικονομία

Τι ισχύει για λιανεμπόριο, αναστολές και μισθούς

01.02.2021 | 08:01

Έχει αλλάξει ο επιδημιολογικός χάρτης της χώρας από το πρωί του Σαββάτου προκαλώντας αλλαγές και στη λειτουργία του λιανεμπορίου και των υπηρεσιών.

Σε όσες περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο», οι αγορές γίνονται με click away και ραντεβού στα καταστήματα ενδιαφέροντος, το λεγόμενο click in shop. Η μέθοδος ισχύει για ένδυση, υπόδηση και βιβλιοχαρτοπωλεία. Με λίγα λόγια, η παράδοση του προϊόντος θα γίνεται μέσα στο κατάστημα κατόπιν ραντεβού.

Για όλες τις οικονομικές εξελίξεις μίλησαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η οικονομική συντάκτρια της εφημερίδας «Τα Νέα» και ο φοροτεχνικός, Αντώνης Μουζάκης.

Σύμφωνα με την κυρία Βουργάνα η αγορά έχει πρόβλημα για άλλη μια φορά και οι επιχειρηματίες μικρών καταστημάτων υποφέρουν.

Οι αναστολές των εργαζομένων σε κλειστές και πληττόμενες επιχειρήσεις συνεχίζονται και για τον Φεβρουάριο, όμως αυτή τη φορά οι δηλώσεις από την πλευρά των εργοδοτών θα πρέπει να προαναγγέλλονται.

Σύμφωνα με τον κ. Μουζάκη η προαναγγελία αφορά είτε σε αυτοτελή χρονικά διαστήματα εντός του μήνα είτε σε ολόκληρο το μήνα. Διαφορετικά η αναστολή θεωρείται άκυρη.

Για τον υπολογισμό των αποδοχών των εργαζομένων και μισθωτών στον ιδιωτικό τομέα μετά τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών μίλησε ο κ. Μουζάκης. Όπως εξήγησε, η αύξηση στο μισθό οφείλεται όχι μόνο στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και λόγω της μη παρακράτησης της εισφοράς αλληλεγγύης σε ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 01/02/2021

Οικονομία