Υγεία

Παρασκευής: Μας ανησυχεί η αύξηση που υπάρχει στην Αττική

01.02.2021 | 17:15 Eνσωμάτωση

Στα περιστατικά επαναλοίμωξης αναφέρθηκε ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, Δημήτρης Παρασκευής, μιλώντας στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Το στέλεχος της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης μας ανησύχησε γιατί σχετίζεται με μια μεγάλη έξαρση, ενώ έχει μεταλλάξεις στην περιοχή του ιού στην περιοχή που αποτελεί επίτοπο για την ανάπτυξη ανοσίας» σημείωσε ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, Δημήτρης Παρασκευής.

Όπως σημείωσε ο κ. Παρασκευής, «Ο ιός αυτός μπορεί να είναι ανθεκτικός στην ανοσία που θα αναπτύξει ο οργανισμός, είτε φυσικά είτε μέσω του εμβολιασμού».

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Παρασκευή, η επαναλοίμωξη είναι κάτι που συμβαίνει, δεν είναι κάτι απίθανο. Μπορεί να μην έχει αναπτύξει επαρκή ανοσία ο οργανισμός.

«Μας ανησυχεί η αύξηση που υπάρχει στην Αττική, αλλά δεδομένου ότι έχει διαγνωσθεί έγκαιρα, αν τηρήσουμε τα μέτρα δεν θα υπάρχει κίνδυνος για νέο κύμα της πανδημίας» συμπλήρωσε ο αναπληρωτής καθηγητής.

«Κάθε δραστηριότητα εμπεριέχει ένα κίνδυνο, αλλά το άνοιγμα γίνεται πολύ προσεκτικά και με βάση τα στοιχεία που είχαμε στην διάθεσή μας» σημείωσε ο κ. Παρασκευής για το άνοιγμα των γυμνασίων, ενώ για την Αττική, υπογράμμισε πως οι ειδικοί θα ανησυχήσουν αν δουν ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες, κάτι που θα τους αναγκάσει σε πιο αυστηρά μέτρα.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 01/02/2021