Ελλάδα

Κουδούνι για τα σχολεία: Προβληματισμοί για την ύλη και την ποιότητα της εκπαίδευσης

01.02.2021 | 08:43 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε η δημοσιογράφος των «Παραπολιτικών Fm 90,1» για το άνοιγμα των σχολείων, αλλά και ο μαθητής Γ’ Λυκείου, Γιάννης Ταστάνης, για τις διαφορές μεταξύ τηλεκπαίδευσης και δια ζώσης εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τον μαθητή, υπάρχει ανισότητα στην εκπαίδευση, ειδικά στις κόκκινες περιοχές, όπου τα μαθήματα συνεχίζονται με τηλεκπαίδευση σε αντιδιαστολή με τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας όπου το κουδούνι ξαναχτύπησε για μαθητές και καθηγητές.

Όπως είπε, είναι διαφορετικό να κάνεις μάθημα δια ζώσης και διαφορετική η διαδικτυακή παράδοση. Θεωρητικά το σύστημα λειτουργεί, αλλά στην πράξη η δουλειά δεν είναι η ίδια, εξήγησε.

Για την διδακτική ύλη, είπε πως προχωράει και είναι ήδη ελαττωμένη, αν και θα μπορούσαν να γίνουν και άλλες περικοπές.

Σύμφωνα με την κυρία Κοραή, στην εκπαιδευτική διαδικασία, η ψυχολογική υγεία είναι πολύ σημαντική, όπως και ο φυσικός χώρος του μαθητή, που δεν είναι άλλος από το σχολείο.

Μίλησε για την στρατηγική του «ακορντεόν», ενώ εκφράστηκαν και προβληματισμοί γύρω από το γεγονός ότι υπάρχουν καθηγητές που κάνουν κοινά μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια όταν τα πρώτα ανοίγουν και τα δεύτερα συνεχίζουν με τηλεκπαίδευση.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 01/02/2021