Ελλάδα

Ιωάννινα: Άκαρπες οι προσπάθειες εντοπισμού του αεροσκάφους

01.02.2021 | 06:28 Eνσωμάτωση

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του διθέσιου εκπαιδευτικού αεροσκάφους, το οποίο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ το μεσημέρι της Κυριακής.

Οι έρευνες έγιναν από τρία διαφορετικά σημεία, με βάση το τελευταίο στίγμα που δόθηκε στην ευρύτερη περιοχή των Μηλιωτάδων χθες στις 12:28, στα Ζαγοροχώρια Ιωαννίνων.

Ομάδες της Πολεμικής Αεροπορίας, της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ, της Αστυνομίας, του Ερυθρού Σταυρού σάρωσαν από το μεσημέρι την περιοχή αξιοποιώντας την κάθε πληροφορία από τους κατοίκους της περιοχής, ωστόσο χωρίς αποτέλεσμα.

Οι έρευνες σταμάτησαν μόλις άρχισε να πέφτει το σκοτάδι, δεδομένων των κακών καιρικών συνθηκών.

Οι τελευταίες μαρτυρίες λένε ότι είδαν μεγάλες λευκές επιφάνειες ανάμεσα στα χωριά Καριές και Καβαλάρι, με τις Αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο να προέρχονται από το εκπαιδευτικό αεροσκάφος.

Σήμερα, στις 07:00 το πρωί θα επανεκκινήσουν οι έρευνες των πεζοπόρων τμημάτων. Στην επιχείρηση θα μετάσχει ένα Super Puma που θα σηκωθεί από την Ελευσίνα και θα πετάξει στο σημείο, ενώ στην διαδικασία θα χρησιμοποιηθούν 8 drones της Πολιτικής Προστασίας αλλά και ο Στρατός.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 01/02/2021