Καιρός

Έρχονται οι αλκυονίδες – Η πρόγνωση του καιρού από την Χ. Ρήγου

01.02.2021 | 13:49

Την Τετάρτη ο καιρός βελτιώνεται σε όλη τη χώρα. Οι βροχές φεύγουν, οι αλκυονίδες μέρες έρχονται.

Πιο αναλυτικά την Τρίτη ο καιρός θα παραμείνει άστατος. Αυξημένη συννεφιά προβλέπεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, που μπορεί να δώσει ένα ψιλόβροχο τοπικά στα ηπειρωτικά. Βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες το μεσημέρι αναμένονται στο Ιόνιο και τα δυτικά και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Κατά διαστήματα άστατος θα είναι ο καιρός και στην ανατολική νησιωτική χώρα. Ειδικότερα στο βόρειο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε λίγες βροχές και πιο έντονες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα φτάσει το μεσημέρι τους 12-15 βαθμούς στα δυτικά, 16-18 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και 17-19 στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν σε νότιες διευθύνσεις. Στο Ιόνιο 3-5 μποφόρ, στο Αιγαίο 3-5 , τοπικά 6 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο. Αλλά θα παραμείνουν πολύ δυνατοί νοτιάδες μέχρι 7-8 μποφόρ στα Δωδεκάνησα και κυρίως στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου.

Στην Αττική προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με διαστήματα με ήλιο, τα οποία θα είναι μεγαλύτερα προς το μεσημέρι . Η θερμοκρασία από 10-17, με νοτιοδυτικό άνεμο στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 3-5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παρόμοιο καιρό με την Αττική, δηλαδή παροδική συννεφιά μέσα στη μέρα, με τη μόνη διαφορά ότι το βράδυ στη συμπρωτεύουσα πιθανόν να ψιχαλίσει ή να βρέξει τοπικά. Η θερμοκρασία από 9 -15και οι άνεμοι θα πνέουν σε διάφορες διευθύνσεις στο Θερμαϊκό 2-3 μποφόρ.

Στην εξέλιξη του καιρού , την Τετάρτη με εξαίρεση τοπικές βροχές στα ανατολικά τα χώρας, οι οποίες μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν, ο καιρός θα είναι καλός και θα ξεκινήσει το παρατεταμένο διάλλειμα καλοκαιρίας. Υψηλές για την εποχή θα παραμείνουν οι θερμοκρασίες το μεσημέρι, πλησιάζοντας τους 16-18 στα ηπειρωτικά και 17-19 στα νησιά του Αιγαίου. Η μέρα θα κυλήσει με ένα ελαφρύ βοριαδάκι στα πελάγη 3-4 μποφόρ και νοτιάδες στα Δωδεκάνησα 5-6 μποφόρ.

Κλείνοντας, την Πέμπτη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά το απόγευμα. Ήπιος ο καιρός γενικά, με θερμοκρασίες που θα ανέβουν λίγο ακόμα ,πλησιάζοντας τους 16-17 στα δυτικά και βόρεια και 19-20 στις υπόλοιπες περιοχές. Δυτικοί οι άνεμοι στα πελάγη 3-5 και στα νότια και 6 μποφόρ.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ - 01/02/2021

Καιρός