Ελλάδα

Επιστροφή στα θρανία – Κλειστά τα Λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές

01.02.2021 | 13:15 Eνσωμάτωση

Στις τάξεις και τα θρανία επέστρεψαν σήμερα, οι μαθητές και οι μαθήτριες γυμνασίων και λυκείων σε όλη τη χώρα, ύστερα από ένα «διάλειμμα» δυόμιση μηνών, λόγω κορωνοϊού.

Εξαίρεση αποτελούν τα λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές όπως είναι η Αττική. Το άνοιγμα των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συνοδεύεται από μέτρα πρόληψης κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, και η χρήση αντισηπτικών και τακτικούς αερισμούς των χώρων.

Δεν είναι λίγοι πάντως οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι ζητούν μαζικότερα τεστ.

Οι μαθητές των γυμνασίων περίμεναν 2,5 μήνες προκειμένου να ακούσουν κουδούνι το ίδιο και οι μαθητές λυκείων στις μη κόκκινες περιοχές.

Λίγο μετά τις 9 η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επισκέφτηκε Γυμνάσιο στην περιοχή της Νέας Ιωνίας ,προκειμένου να διαπιστώσει δια ζώσης το ομαλό άνοιγμα των σχολείων.

Οι μαθητές σήμερα ξύπνησαν μετά από καιρό νωρίς , προκειμένου να προλάβουν την πρώτη ώρα των μαθημάτων. Με μάσκες αποστάσεις αλλά και με θερμομέτρηση οι μαθητές ξεκινούν και πάλι μαθήματα….

Συνολικά σήμερα άνοιξαν όλα Γυμνάσια, ενώ όσον αφορά στα λύκεια μαθήματα δια ζώσης θα γίνονται μόνο στις περιοχές που δεν έχουν χαρακτηριστεί κόκκινες.

Οι αντιδράσεις ποικίλουν με άλλους μαθητές να περίμεναν με ανυπομονησία να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες και άλλους να είναι ακόμη αρκετά επιφυλακτικοί.

Οι υπεύθυνοι των σχολείων δηλώνουν πανέτοιμοι για το άνοιγμα και θεωρούν πως τα σχολεία έπρεπε να ανοίξουν

Το άνοιγμα των σχολείων είναι ένα ακόμη στοίχημα της κυβέρνησης με τους ειδικούς να τονίζουν πως αν χτυπήσει καμπανάκι εξαιτίας διασποράς στις σχολικές μονάδες θα υπάρξει δισταγμός στο να κλείσουν ξανά.

Τα μέτρα για την επιστροφή τις σχολικές αίθουσες είναι:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,
  • Διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών,
  • Σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,
  • Χρήση αντισηπτικών,
  • Σχολαστικοί καθαρισμοί,
  • Τακτικοί αερισμοί των χώρων,
  • Ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά.
  • Σχολικοί εορτασμοί με μέτρα

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 01/02/2021