Ελλάδα

Κορωνοϊός: Στα μαγαζιά με δυο… click – Πως θα ψωνίζουν οι καταναλωτές

30.01.2021 | 09:58

Το lockdown στην Αττική φέρνει και νέες αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο θα κάνουμε τα ψώνια μας.

Η πρωτεύουσα «κοκκίνισε» καθώς το επιδημιολογικό φορτίο παρουσίασε δραματική έκρηξη τα τελευταία 24ωρα, φοβίζοντας ειδικούς και κυβέρνηση.

Το click away, ένας όρος που έγινε γνωστός στη χώρα μας κατά τη διάρκεια των εορτών επέστρεψε στην Αττική και ακόμα εννέα περιοχές, οι οποίες βρίσκονται στο «κόκκινο».

Lockdown & click inside

Σε αντίθεση με το click away, όπου ο πελάτης πρέπει να έχει προπαραγγείλει το προϊόν είτε τηλεφωνικά είτε μέσω ηλεκτρονικού καταστήματος και το παραλαμβάνει στον εξωτερικό χώρο του φυσικού καταστήματος ύστερα από ραντεβού, το click inside θα λειτουργεί ως εξής:

Ο καταναλωτής μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού καταστήματος ή εφαρμογής που μπορεί να διαθέτει μια εμπορική επιχείρηση θα κλείνει ραντεβού για να επισκεφθεί το κατάστημα συγκεκριμένη ημέρα και ώρα και να κάνει τις αγορές του εκεί, δοκιμάζοντας τα προϊόντα που τον ενδιαφέρουν.

Φυσικά και σε αυτή την περίπτωση θα ισχύουν περιορισμοί ως προς τον αριθμό των ατόμων που θα βρίσκονται μέσα στο κατάστημα.

Το click away

Σε ό,τι αφορά τη μέθοδο του click away, την οποία μάθαμε κατά την εορταστική περίοδο αυτή θα ισχύσει για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες καταστημάτων του λιανικού εμπορίου. Πρόκειται για τη διαδικασία αγοράς ή παραγγελίας προϊόντος online ή μέσω τηλεφώνου και την παραλαβή έξω απ’ το κατάστημα με τη δυνατότητα πληρωμής μέσω POS.

Για τη μετακίνησή του ο καταναλωτής θα πρέπει να στείλει SMS με τον κωδικό 2 στο 13033 είτε να συμπληρώσει το ειδικό έντυπο.

Όσον αφορά για τους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών είναι ένα (1) άτομο για κάθε 25 τ.μ.

Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών και εκπτωτικών καταστημάτων (outlets), είναι ένας (1) πελάτης ανά 25 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου.

Τέλος, κατά τον χρόνο παραμονής στα ταμεία, οι πελάτες θα πρέπει να τηρούν απόσταση δύο (2) μέτρων μεταξύ τους.

Διαφορετική είναι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, αφού η αγορά λειτουργεί κανονικά, με τους καταναλωτές να εκδράμουν στα μαγαζιά.

Videos & Απoσπάσματα από MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ - 30/01/2021

Ελλάδα