Καιρός

Τοπικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

29.01.2021 | 06:16 Eνσωμάτωση

Σήμερα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές , με ένα μικρό διάλειμμα όπου ο καιρός θα παρουσιάσει ανοίγματα και θα βγει ο ήλιος το μεσημέρι στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Βροχερό θα είναι το σκηνικό του καιρού στη δυτική Ελλάδα, με τοπικές βροχές από την Ήπειρο μέχρι και τη δυτική Πελοπόννησο με καταιγίδες το βράδυ στην Ήπειρο , όπου και τα φαινόμενα θα ενταθούν.

Με βροχές μέτριας έντασης θα επηρεαστούν το απόγευμα και οι Κυκλάδες και η Κρήτη κυρίως το νοτιοδυτικό κομμάτι του νησιού. Το βράδυ οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και στις υπόλοιπες περιοχές και αυτή η συννεφιά θα δώσει κάποιες βροχές αργά τη νύχτα στα βόρεια και στο ανατολικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παρουσιάσει μικρή αλλά σταδιακή άνοδο. Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν τους 10 στα βόρεια, 12-14 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τοπικά 15 στην Πελοπόννησο και 12-15 και στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν σε νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4-6 μποφόρ και στο Ιόνιο και στο Αιγαίο και τοπικά περιμένουμε 7 μποφόρ προς το βράδυ στα κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

Στην Αττική αναμένεται τοπική συννεφιά με διαστήματα με ήλιο. Τις βραδινές ώρες οι νεφώσεις θα πυκνώσουν με μια πιθανότητα ψιλόβροχου προς τα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία από 3-14, με νοτιοδυτικούς ανέμους 3-5 μποφόρ.

Παρόμοιος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Παροδικές νεφώσεις με αρκετό ήλιο ενδιάμεσα και μετά το απόγευμα θα επικρατήσει αρκετή συννεφιά και τις βραδινές ώρες θα ξεκινήσουν βροχές όχι όμως μεγάλης διάρκειας. Η θερμοκρασία από 2-10 και οι άνεμοι μεταβλητοί 2-4 μποφόρ.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 29/01/2021