Καιρός

Χειμωνιάτικος ο καιρός την Πέμπτη – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

27.01.2021 | 14:29

Εναλλαγές χειμωνιάτικου κρύου και πιο φθινοπωρινών θερμοκρασιών μας απασχολούν το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Την Πέμπτη, τοπικές βροχές προβλέπονται στο Αιγαίο ασθενούς ή και μέτριας έντασης κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στο ΒΑ Αιγαίο η βροχή θα είναι χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν το πρωί σε χαμηλά υψόμετρα. Στην υπόλοιπη χώρα, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές, με τοπικές νεφώσεις το βράδυ στα δυτικά βορειοδυτικά. Ωστόσο, η μέρα θα ξεκινήσει με παγετό και χαμηλές θερμοκρασίες.

Θα είναι μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα, θερμοκρασιακά τουλάχιστον με κρύο και το μεσημέρι. Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν τους 7 βαθμούς στα βόρεια, 10 – 11 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα και 12 στο νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 – 6 μποφόρ στα πελάγη, θα υποχωρήσουν γρήγορα και αργά το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με κάποιες αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία από 0 – 10 και οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 – 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται μεγάλα διαστήματα με ήλιο και λίγες νεφώσεις το πρωί και κυρίως το βράδυ θα πυκνώσουν. Η θερμοκρασία -2 – 6, με βοριά 3 – 5 και στα ανοιχτά του Θερμαϊκού και 6 μποφόρ.

Την Παρασκευή περιμένουμε νεφώσεις και βροχές στα δυτικά που το βράδυ θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αρκετός ήλιος με συννεφιά το πρωί και το βράδυ.

Καιρός