Ελλάδα

Κιάτο: «Έως το 2022 θα υδροδοτηθεί το Διμηνιό» λέει ο δήμαρχος στο MEGA

26.01.2021 | 07:26 Eνσωμάτωση

Θέση για τις καταγγελίες ότι στο Διμηνιό και σε άλλες περιοχές του Κιάτου δεν υπάρχει πόσιμο νερό πήρε ο δήμαρχος Κιάτου, Σπύρος Σταματόπουλος, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Χθες, η πρωινή εκπομπή του MEGA, ανέδειξε ένα θέμα, όπου δύο παιδιά από την συγκεκριμένη περιοχή νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομείο, εξαιτίας της ποιότητας του νερού.

«Το πρόβλημα υδροδότησης στο Κιάτο και στο κάτω Διμηνιό έχει λυθεί εδώ και δύο χρόνια. Τα έργα συνεχίζονται και θα υδροδοτηθει και το Διμηνιό και το διπλανό χωριό» είπε και συνέχισε:

«Είναι γνωστό σε όλους ότι το νερό δεν είναι κατάλληλο για πόση και δεν χρησιμοποιείται έτσι. Έως το 2022 θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα υδροδότησης και στο Διμηνιό. Για πόσιμο νερό κατασκευάστηκε άλλο δίκτυο που ρέει σε δέκα κεντρικά σημεία του Διμηνιού που οι κάτοικοι έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό. Έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό, απλώς δεν ρέει στις βρύσες τους» εξήγησε.

Όπως υποστήριξε, ανέλαβε έναν δήμο που δεν υδροδοτούνταν στο 100% με πόσιμο νερό, και ως τώρα «υδροδοτήσαμε το 95%».

Τέλος, ο δήμαρχος, σημείωσε ότι δεν γνωρίζει για την επέμβαση του εισαγγελέα για το θέμα. «Δεν μου έχει κοινοποιηθεί κάτι» είπε.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 26/01/2021