Ελλάδα

Διευκρινίσεις για την απαγόρευση συναθροίσεων από την ΕΛ.ΑΣ.

26.01.2021 | 08:37 Eνσωμάτωση

Αντιδράσεις ξεσήκωσε η ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την απαγόρευση των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. η απόφαση δεν σχετίζεται με οποιαδήποτε προγραμματισμένη συνάθροιση, ενώ επίσης δεν αφορά στην παρουσία πολιτών σε εμπορικά σημεία, καταστήματα.

Από την Κατεχάκη υπογραμμίζουν πως πρόκειται για εισήγηση της αρμόδιας Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας, η οποία για να αποκτήσει τυπική ισχύ, όπως προβλέπεται από την
ισχύουσα νομοθεσία, απαιτείται η έκδοση απόφασης από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως και έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη ο γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος υπογράμμισε ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν απαγορεύει προγραμματισμένες συγκεντρώσεις, διαψεύδοντας παράλληλα πως η απόφαση έχει να κάνει με το συνωστισμό που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες στα εμπορικά καταστήματα και ειδικότερα στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 26/01/2021