Ελλάδα

Δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού σε γηροκομείο στο Μαρούσι – Είχαν κάνει το εμβόλιο

25.01.2021 | 17:22 Eνσωμάτωση

Συναγερμός έχει σημάνει σε οίκο ευγηρίας στο Μαρούσι καθώς περισσότερα από 40 άτομα, τρόφιμοι και εργαζόμενοι, έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες θετικοί έχουν βρεθεί 37 ηλικιωμένοι και 10 εργαζόμενοι, ενώ τα τεστ και η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων συνεχίζεται.

Μέχρι στιγμής κάποιοι από τους τρόφιμους έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός και Σωτηρία 14 ηλικιωμένοι, ενώ κάποιοι άλλοι θα μεταφερθούν εντός της ημέρας στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο.

Να σημειωθεί ότι οι ηλικιωμένοι είχαν λάβει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού πριν από 10 ημέρες και προφανώς δεν είχαν προλάβει να αναπτύξουν ανοσία, αφού εκρεμμεί η δεύτερη δόση.

Το Γηροκομείο, σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΕΟΔΥ, φιλοξενεί περισσότερους από 80 τρόφιμους μεγάλης ηλικίας.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι όλοι οι εργαζόμενοι είχαν αρνητικό τεστ, οι επισκέψεις απαγορεύονταν και τηρούνταν όλα τα μέτρα, καθώς το προσωπικό είχε ειδικές στολές και φορούσε μάσκες.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μετά την πρώτη δόση του εμβολίου ως τις 22 ημέρες έχουμε 50% ανοσία, όταν κάνει κάποιος τη δεύτερη δόση, χρειάζεται ακόμα μια εβδομάδα ώστε να αναπτύξει κάποιος 95% ανοσία στον κορωνοϊό.

59 κρούσματα με μεταλλαγμένο κορωνοϊό στην Ελλάδα

Σε 59 ανέρχονται στην Ελλάδα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μεταλλαγμένου κορωνοϊού στη χώρα.

Πρόκειται για τα 26 που είχαν εντοπιστεί έως την Παρασκευή, 1 που εντοπίστηκε την Παρασκευή και 32 που επιβεβαιώθηκαν σήμερα.

24 εντοπίστηκαν στην Αθήνα, 9 στο Ηράκλειο και 26 στις πύλες εισόδου.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 25/01/2021