Ελλάδα

Πρόστιμα και σχέδιο Χρυσοχοΐδη: Δημητρίου και Γερακαράκος στο MEGA

23.01.2021 | 08:18 Eνσωμάτωση

Στις φλόγες τυλίχθηκαν το βράδυ της Παρασκευής (23/1) δύο μοτοσικλέτες στο Κουκάκι, με την επέμβαση της Πυροσβεστικής να είναι άμεση. Πρόκειται για εμπρησμό.

Φωτιά σε μοτοσικλέτες και κοντέινερ

Φωτιά ξέσπασε και σε κοντέινερ που φιλοξενούσε οικογένειες σε δομή φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά. Άμεση ήταν η κινητοποίηση από τους υπόλοιπους φιλοξενούμενους.

Ζάκυνθος: Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 800 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας στο χωριό Κερί

Μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης εντόπισαν οι αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής διεύθυνσης Ζακύνθου στο χωριό Κερί στη θέση «Απελάτι», έπειτα από στοχευμένη έρευνα που διενήργησαν.

Αναλυτικότερα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 800 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας, τα οποία εντοπίστηκαν αποθηκευμένα μέσα σε ένα μικρό δωμάτιο στο υπόγειο μιας εγκαταλειμμένης αποθήκης, λίγα μέτρα από το χωριό Κερί.

8,5 εκατομμύρια πρόστιμα – 52 εκατομμύρια ευρώ – 500 συλήψεις

8,5 εκατομ ήταν οι έλεγχοι της αστυνομίας από το πρώτο lockdown με το ποσό που προκύπτει από τα πρόστιμα να ανέρχεται στα 52 εκατομ ευρώ. Περισσότερες από 500 είναι και οι συλλήψεις που έχουν πραγματοποιηθεί.

Για τα παραπάνω μίλησαν στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο δικηγόρος και ποινικολόγος, Σπύρος Δημητρίου και ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου, το ποσό του προστίμου που ορίζεται από την Πολιτεία είναι σε ύψος επιτρεπόμενο και σε ένα επίπεδο αναλογικότητας με την παράβαση.

Από την πλευρά του ο κ. Γερακαράκος, υποστήριξε πως το πρόστιμο είναι πολύ βαρύ και πως η επιβολή προστίμου δεν είναι καθόλου ευχάριστη.

Όπως είπε, ο κόσμος συμμορφώνεται αλλά υπάρχει μια χαλαρότητα, ενώ διευκρίνισε ότι για τα πρόστιμα υπάρχει κατηγοριοποίηση.

Μίλησαν επίσης και για το σχέδιο Χρυσοχοΐδη για τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις, το οποίο προβλέπει κάμερες στους αστυνομικούς και ηχητικά μηνύματα.

Ο κ. Δημητρίου υποστήριξε πως περιμένει με ενδιαφέρον τη συμμόρφωση των παρισταμένων στις συγκεντρώσεις, οι οποίοι ξεκινούν τα επεισόδια με τις απλές υποδείξεις της αστυνομίας.

Για τις κάμερες είπε ότι το να φέρει κανείς κάμερα δεν είναι παράνομο, αλλά είναι ζήτημα ο τρόπος με τον οποίο θα χρησιμοποιηθεί το υλικό από αυτές. Υπέθεσε ότι οι κάμερες θα χρησιμοποιηθούν μόνο για τα κακουργήματα.

Από την πλευρά του ο κ. Γερακαράκος υποστήριξε πως στόχευση είναι να μην κλείνει συνέχεια η πόλη και να μην παραλύει το κράτος.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 23/01/2021