Ελλάδα

Το «κυνήγι θησαυρού» στο Κιλκίς, η σύλληψη και το καρναβάλι της Πάτρας

22.01.2021 | 06:25

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ελληνικής περιφέρειας με την Τζωρτζίνα Μαλλιαρόζη.

Για «κυνήγι» κρυμμένων θησαυρών πήγαν τέσσερις Έλληνες, που είχαν πληροφορίες ότι κάτω από μια τσιμεντένια επιφάνεια σε περιοχή του Κιλκίς ήταν κρυμμένες λίρες και άνοιγαν τρύπες για να τις εντοπίσουν.

Η παράνομη ανασκαφή βρισκόταν σε εξέλιξη το βράδυ της Τρίτης. Όμως, έγινε αντιληπτή από αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή και έπιασαν στα πράσα τους επίδοξους «κυνηγούς του θησαυρούς».

Κατασχέσθηκαν τα δύο οχήματα των ανθρώπων, ενώ κατασχέθηκαν επίσης ένα ραβδοσκοπικό μηχάνημα για την ανίχνευση μετάλλων, ένα τρυπάνι, φτυάρια, τσάπες, κόφτης και άλλα σκαπτικά εργαλεία, γάντια και ένας φορητός πομποδέκτης που είχαν μαζί τους οι λαθρανασκαφείς, οι οποίοι συνελήφθησαν και προσήχθησαν στην Ασφάλεια Κιλκίς για προανάκριση.

Ναρκωτικά
Ποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης μετέφερε ένας 39χρονος οδηγός ΙΧ επιβατικού αυτοκινήτου, ο οποίος συνελήφθη στο νότιο λιμάνι της Πάτρας, λίγη ώρα πριν εισέλθει σε πλοίο με προορισμό λιμάνι του εξωτερικού.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, κατά τη διάρκεια ελέγχου που έγινε στο αυτοκίνητο από στελέχη της περιφερειακής ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, βρέθηκαν κρυμμένες σε διάφορα σημεία του οχήματος 12 πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν τη ναρκωτική ουσία κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, συνολικού βάρους 2 κιλών 347 γραμμαρίων, καθώς και μία πλαστική συσκευασία που περιείχε λευκή σκόνη, πιθανόν κεταμίνη ή αμφεταμίνη, συνολικού βάρους 15 γραμμαρίων.

Καρναβάλι

Ξεκινάει το προσεχές Σάββατο το καρναβάλι της Πάτρας.

«Στόχος μας φέτος είναι να μοιράσουμε τη χαρά του πατρινού καρναβαλιού με όποιον τρόπο μπορούμε, τηρώντας πάντα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία της δημόσιας υγείας και με δεδομένο ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν μαζικές εκδηλώσεις» τονίσε σε συνέντευξή της η πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας, Ήρα Κουρή.

Στις πρωτοβουλίες της κοινωφελούς επιχείρησης εντάσσονται δράσεις έξω από νοσηλευτικά ιδρύματα και κυρίως στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο παίδων, όπου ακροβάτες, ηθοποιοί και μουσικοί αναμένεται να προσφέρουν στιγμές χαράς στους μικρούς ασθενείς, στους συνοδούς τους, αλλά και στο υγειονομικό προσωπικό.

Επίσης, θα τοποθετηθεί καρναβαλικός διάκοσμος, ενώ προβλέπονται μουσικές δράσεις και σε άλλα νοσοκομεία, σε γηροκομεία και σε ιδρύματα.

Το πατρινό καρναβάλι 2021, αν και διαφορετικό, θα είναι και φέτος παρόν, για να μεταδώσει μηνύματα ζωής, χαράς και πίστης σε ένα καλύτερο μέλλον.

Ο προγραμματισμός κινείται σε δρόμους τηλεοπτικούς, διαδικτυακούς και με έμφαση στο στολισμό της πόλης.

Ειδικότερα θα υπάρχει καρναβαλικός διάκοσμος σε όλη την πόλη, η τελετή έναρξης και λήξης του καρναβαλιού θα γίνει διαδικτυακά ή τηλεοπτικά, ενώ η παράδοση λαβάρου θα πραγματοποιηθεί με όσα προβλέπουν τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Επίσης, προγραμματίζονται εκθέσεις στολών, φωτογραφίας, καρναβαλικών στοιχείων, μάσκας, καπέλου κ.λ.π., ενώ οι επισκέψεις θα γίνονται βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Όσον αφορά το καρναβάλι των παιδιών, αυτό θα επικεντρωθεί σε διαγωνισμούς αφίσας, διηγήματος, παιδικού τραγουδιού, κόμικς σε διαδικτυακή παιδική καρναβαλούπολη και παιδικό διαδικτυακό κρυμμένο θησαυρό.

Σχετικά με τον 56ο κρυμμένο θησαυρό, προβλέπεται να έχει χαρακτήρα διαδικτυακό και στιγμές δια ζώσης, με βάση πάντα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Εκδηλώσεις
Ακόμη, έχουν σχεδιαστεί και μία σειρά από άλλες εκδηλώσεις, στο πλαίσιο πάντα της τήρησης των μέτρων προστασίας ,όπως:

Αναβάθμιση της ιστοσελίδας για την προβολή αρχειακού υλικού που έχει ψηφιοποιηθεί

Κατασκευή εφαρμογής για την παρουσίαση γεγονότων και την ενημέρωση επισκεπτών σχετικά με τις καρναβαλικές δράσεις

Αιμοδοσία από τα καρναβαλικά πληρώματα, τους συλλόγους και φορείς για την ενίσχυση των νοσοκομείων της πόλης

Δημιουργία ντοκιμαντέρ για το πατρινό καρναβάλι

Διαγωνισμός και έκθεση φωτογραφίας σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, όπως για παράδειγμα στις στάσεις των λεωφορείων

Βιντεοσκοπημένες παραστάσεις καραγκιόζη σε διαγωνιστική διαδικασία

Διαγωνισμός λογότυπου και μασκότ του πατρινού καρναβαλιού

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 22/01/2021

Ελλάδα