Πολιτική

Πολιτική αντιπαράθεση για το σχέδιο αντιμετώπισης των συναθροίσεων

22.01.2021 | 09:59 Eνσωμάτωση

Πολιτική αντιπαράθεση για το νέο σχέδιο αντιμετώπισης των συναθροίσεων που παρουσίασε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είχαν στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» οι βουλευτές Φωτεινή Πιπιλή (ΝΔ), Νεκτάριος Σαντορινιός (ΣΥΡΙΖΑ) και Βασίλης Κεγκέρογλου (ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΑΓΗΣ).

Σύμφωνα με την κ. Πιπιλή, χθες, πραγματοποιήθηκε ένα «αιφνίδιο συλλαλητήριο, με τις πτυχές μπαχαλοποίησης, που παρέλυσε το κέντρο». Ζήτησε έτσι να σταματήσει «το παραμύθι των δημοκρατικών δικαιωμάτων του πάσα ένα».

«Επί δεκαετίες νεκρώνει το κέντρο επειδή ο καθένας καταλαμβάνει και ακινητοποιεί το κέντρο. Τα μαγαζιά δεν κλείνουν μόνο από τον Covid» πρόσθεσε, υποστηρίζοντας ότι με το εν λόγω σχέδιο έγινε προσπάθεια να ρυθμιστούν τα των συναθροίσεων.

Για ένα σχέδιο «που μας γυρίζει στο 1961» έκανε λόγο ο κ. Σαντορινιός. «Δεν χρειαζόταν αυτός ο νόμος. Είναι προσπάθεια του κ. Χρυσοχοϊδη να σταματήσουν οι διαδηλώσεις» είπε.

Παράλληλα, αντιτάχθηκε στην είσοδο της Αστυνομίας στα πανεπιστήμια, λέγοντας εν τούτοις, ότι το κόμμα του, τίθεται θετικά υπέρ της φύλαξης των ΑΕΙ από security.

Από την πλευρά του, ο κ. Κεγκέρογλου, υπογράμμισε ότι «ο νόμος για τις διαδηλώσεις και τα πανεπιστήμια έχουν ψηφισθεί. Άρα επανέρχεται η ανάγκη να διορθωθούν πράγματα στα νόμους αυτούς».

Τέλος, τάχθηκε υπέρ της φύλαξης και της αντιμετώπισης των έκνομων καταστάσεων στα Πανεπιστήμια, αλλά «από υπηρεσία που είναι υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου η οποία να συνεργάζεται με την ΕΛΑΣ».

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 22/01/2021