Ελλάδα

Σεξουαλική παρενόχληση: Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις – Καταγγέλλουσες μιλούν στο MEGA

22.01.2021 | 08:49 Eνσωμάτωση

Ξεκίνησε η προκαταρκτική για τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης από καθηγητές του ΑΠΘ. Χθες, Πέμπτη (21/1), έδωσε εντολή ο εισαγγελέας και έχουν ήδη ξεκινήσει οι καταθέσεις από τις καταγγέλλουσες.

Πρώτη κατέθεσε η πρώην φοιτήτρια του Γεωπονικού και  πρόεδρος του συνδέσμου γυναικών επιχειρηματιών Ελλάδας, κυρία Τσαλταμπάση όπου είπε τα όσα έζησε, ούσα θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης και ζήτησε και από τις υπόλοιπες φοιτήτριες που έχουν δεχθεί παρενόχληση να καταθέσουν επίσης.

Ακόμα επτά φοιτήτριες της Φιλοσοφικής έχουν καταθέσει αναφορά στον Πρύτανη, η οποία θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα.

Μια εξ αυτών, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την κατάσταση που επικρατεί στο τμήμα της Φιλοσοφικής. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στις σχέσεις εξουσίας που ενυπάρχουν σε όλους της χώρους. «Είναι άτρωτοι λόγω του θεσμικού πλαισίου», είπε χαρακτηριστικά.

Περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο έγινε η παρενόχληση στις φοιτήτριες από τον καθηγητή, αλλά και τα συναισθήματα που δημιουργήθηκαν στα θύματα μετά την επαίσχυντη πράξη.

Ακόμα μια καταγγελία έρχεται από τον Πύργο Ηλείας, όπου υπάλληλος του δήμου δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση από τον αντιδήμαρχο. Το θύμα υποστήριξε πως ο πρώην αντιδήμαρχος ξεκίνησε να της στέλνει προσωπικά μηνύματα για πολλούς μήνες, ενώ η ίδια του είχε ζητήσει να σταματήσει. Τώρα, η καταγγέλλουσα διώκεται πειθαρχικά, καθώς τις ημέρες της κακοκαιρίας «Ιανού» δεν μπόρεσε να πάει στη δουλειά της. Πρόκειται για εκδικητική πράξη, όπως υποστήριξε.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 22/01/2021