Αθλητικά

Έξαλλοι Αυστραλοί δεν μπορούν να επιστρέψουν εξαιτίας του Όπεν

21.01.2021 | 21:31 Eνσωμάτωση

Δεν έφταναν τα παράπονα των αθλητών και τα προβλήματα με την καραντίνα, οι Αυστραλοί διοργανωτές έχουν να αντιμετωπίσουν και τους οργισμένους συμπατριώτες τους, που δεν μπορούν να γυρίσουν στο σπίτι τους, εξαιτίας του πρωτοκόλλου.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του τένις, το Αυστραλιανό Όπεν που ξεκινάει στις 8 Φεβρουαρίου διχάζει τους ίδιους τους Αυστραλούς. Στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας, η χώρα έχει θεσπίσει εβδομαδιαίο όριο αφίξεων 5000 ατόμων στα αεροδρόμια της, όταν μόνο οι αθλητές και οι συνοδοί τους είναι 1200. Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει οργή σε πολλούς Αυστραλούς που δεν μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

«Χαίρομαι που υπάρχουν τέτοιες διοργανώσεις στην Αυστραλία, αλλά το να δίνεται προτεραιότητα σε ξένους αθλητές σε βάρος Αυστραλών πολιτών που πληρώνουν φόρους… όχι.»

72 τενίστες, βρίσκονται πλήρως απομονωμένοι στα δωμάτιά τους, μετά τα 3 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στις πτήσεις τους για την Αυστραλία. Μεταξύ τους και ο κορυφαίος Νόβακ Τζόκοβιτς, που απάντησε στις επικρίσεις που δέχτηκε όταν χαρακτήρισε σκληρούς τους όρους της καραντίνας.

«Οι καλές μου προθέσεις για τους συμμετέχοντες στη Μελβούρνη, δεν πήραν σωστές διαστάσεις και χαρακτηρίστηκαν με λάθος τρόπο.»

Η 16 χρονη Κόκο Γκοφ δεν πτοήθηκε από την καραντίνα. Προπονείται στον… τοίχο του δωματίου της.

Yπάρχουν και οι εφευρετικοί.  Στο δωμάτιο του ο Εντουάρ Βασελέν φτιάχνει φιδάκι , με την τροχιά της μπάλας , αφού ξεπεράσει εμπόδια και εμπόδια, να καταλήγει στην αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη της καραντίνας.

Videos & Απoσπάσματα από Αθλητικές Ειδήσεις - 21/01/2021