Ελλάδα

Κορωνοϊός: Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση «Ελευθερία»

20.01.2021 | 13:16

Προστίθενται από σήμερα 65 Κέντρα Υγείας και 144 νέα σημεία εμβολιασμού, ενώ ετοιμάζονται τα τέσσερα μεγάλα κέντρα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, με τη δυνατότητα να εξυπηρετούν 20.000 πολίτες ημερησίως. «Κανένα εμβόλιο δεν θα πάει χαμένο», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης για το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού. Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως δεν θα περισσέψει καμία δόση και αυτές που πλεονάζουν θα δοθούν στον στρατό και την αστυνομία.

Τον Μάρτιο θα έχει η χώρα επάρκεια σε εμβόλια, ενώ σήμερα ξεκίνησε ο εμβολιασμός σε εμβολιαστικά κέντρα. Στο σχεδιασμό της κυβέρνησης είναι η λειτουργία 4 μεγάλων εμβολιαστικών κέντρων στα οποία θα μπορούν να εμβολιάζονται καθημερινά χιλιάδες πολίτες. Σε ευρεία σύσκεψη χθες στην πολιτική προστασία ο πρωθυπουργός παρουσίασε το σχέδιο για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα.

Οι δόσεις που περισσεύον θα δίνονται στα σώματα ασφαλείας. Πάντως, τους επόμενους δύο μήνες η Ευρώπη θα έχει εξασφαλίσει περισσότερες δόσεις εμβολίων.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα εξετάζουν οι ειδικοί προκειμένου να δουν αν μπορούν να ανάψουν πράσινο φως για την απελευθέρωση κι άλλων δραστηριοτήτων.

Χθες στη χώρα εντοπίστηκαν 566 νένα κρούσματα, ενώ με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η μείωση στις εντατικές. 30 ασθενείς κατέληξαν ενώ σχεδόν ένα στα δύο κρούσματα εντοπίζονται στην Αττική.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 20/01/2021

Ελλάδα