Ελλάδα

Επίθεση στο Μετρό: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δυο ανήλικοι

20.01.2021 | 06:55 Eνσωμάτωση

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι δύο ανήλικοι που κατηγορούνται για την επίθεση σε βάρος του σταθμάρχη στο μετρό.

Οι όροι που τους επιβλήθηκαν είναι εμφάνιση 3 φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα, χρηματική εγγύηση 2.000 ευρώ ο καθένας και επιτήρηση από επιμελητή κοινωνικής αρωγής.

O ένας εκ των δύο αδερφών ζήτησε συγγνώμη για την συμπεριφορά τους, δηλώνοντας πρόθυμος να επικοινωνήσει με τον σταθμάρχη.

Ελεύθερος χωρίς κανέναν όρο έφυγε από τα δικαστήρια και ο ειδικός φρουρός για τον οποίο οι πράξεις που αντιμετωπίζει είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Φωτογραφία – ντοκουμέντο μετά την επίθεση
Οι δράστες της επίθεσης εντοπίστηκαν αφενός από τις κάμερες που τους είχαν καταγράψει, αφετέρου από πληροφορίες που οδήγησαν στην ταυτοποίησή τους.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA προβλήθηκε εικόνα των δύο ανηλίκων που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας του Μετρό και ήταν αυτή που είχαν στα χέρια τους οι αρχές για να οδηγηθούν στα ίχνη των δραστών.

Στο μεταξύ, σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο ειδικός φρουρός που συνελήφθη από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος, όσον αφορά την υπόθεση του ξυλοδαρμού του σταθμάρχη. Παράλληλα, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του.

«Δεν φαίνεται ο σταθμάρχης να θέλει να σταματήσει αυτό που άρχισε εντός του συρμού»
Στην εκπομπή Live News μίλησε ο δικηγόρος των ανήλικων που ξυλοκόπησαν τον σταθμάρχη, Κώστας Δημόπουλος.

«Οι κατηγορούμενοι έφεραν γεγονότα που συνέβησαν μέσα στον συρμό. Πρέπει να δούμε αν ισχύει αυτό που λένε τα παιδιά από την πρώτη στιγμή, αν γρονθοκόπησε τον μεγάλο χωρίς να προκληθεί. Δεν φαίνεται αυτός ο άνθρωπος να θέλει να σταματήσει αυτό που άρχισε εντός του συρμού. Περιμένουμε μια άλλη αντιμετώπιση, θα μπορούσε, αν δείτε στο βίντεο υπάρχουν άνθρωποι που πάνε προς τα δεξιά. Έχει τον χρόνο και το χώρο να κινηθεί προς τα δεξιά» σημείωσε.

«Τα παιδιά λόγω της έντασης και της επιθετικής συμπεριφοράς του ανθρώπου αυτού, επέλεξαν να μην κατέβουν στον σταθμό Αττική… ο μεγαλύτερος αδερφός έχει οπισθοχωρήσει. Κατακριτέα η πράξη, αλλά μην σπεύδουμε να κρίνουμε… σταθμίζοντας και τις δύο πλευρές. Αυτός ο άνθρωπος δεν απομακρύνεται» πρόσθεσε.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 20/01/2021