Πολιτική

Αντιδράσεις για τη συλλογή υπογραφών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του Κουφοντίνα – Μαρκόπουλος & Βαρεμένος στο MEGA

20.01.2021 | 10:05 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησαν οι κ.κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος, βουλευτής ΝΔ, και Γιώργος Βαρεμένος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η συλλογή υπογραφών 15 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του αρχιεκτελεστή της «17Ν» Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλά και για το θέμα που έχει προκύψει με περισσότερες από 400 επιχειρήσεις στη Σάμο που περιμένουν ακόμη να αποζημιωθούν για τις καταστροφές που προκάλεσε τον Οκτώβριο ο μεγάλος σεισμός.  

Αναφερόμενος στο θέμα της Σάμου, και στις καθυστερήσεις που σημειώνονται στο να δοθούν οι αποζημιώσεις στις επιχειρήσεις που είχαν καταστροφές από το σεισμό, ο κ. Μαρκόπουλος είπε ότι στρατηγική της κυβέρνησης είναι η πάταξη της γραφειοκρατίας που δημιουργεί αυτές τις καθυστερήσεις.

«Κεντρική στρατηγική είναι η πάταξη της γραφειοκρατίας που φέρνει τον πολίτη σε δυσχερή θέση. Το ψηφιακό κράτος έχει ενισχυθεί πολύ. Η κυβέρνηση έχει προσπαθήσει και τρέχει τομές. Και ο περιφερειάρχης της Σάμου μπορεί να κινήσει πιο γρήγορα τις διαδικασίες, είναι και δική του ευθύνη», είπε για το θέμα ο κ. Μαρκόπουλος.

«Ως προς τις τομές που είπε ο κ. Μαρκόπουλος, οφείλω να πω ότι είναι επεμβάσεις χωρίς αναισθητικό. Οι απλήρωτες συντάξεις έχουν φτάσει στις 400 χιλιάδες. Ο κόσμος δεν μπορεί να επικοινωνήσει καν, ούτε στην περίπτωση που θέλει να διαγραφεί από ένα ταμείο. Δεν υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας με τη δημόσια διοίκηση. Υπάρχει κατάρρευση, χωρίς καμιά υπερβολή. Είναι ανερμήνευτο αυτό το γεγονός. Ο πολίτης δεν ξέρει που να απευθυνθεί, και απευθύνεται όπου νομίζει ότι μπορεί να βρει βοήθεια. Υπάρχει αναλγησία στο θέμα αυτό», απάντησε από την πλευρά του ο κ. Βαρεμένος.

Αντιδράσεις για τη συλλογή υπογραφών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του Κουφοντίνα

Αναφορικά με το κείμενο που υπογράφουν 15 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα, υπό τον τίτλο «Η δημοκρατία δεν εκδικείται», ο κ. Βαρεμένος είπε ότι «Αλίμονο, δε δοξάζουν τη δράση του Κουφοντίνα. Ο Παππάς της Χρυσής Αυγής είναι ασύλληπτος, δεν μιλάει κανείς. Ο κ. Χρυσοχοΐδης απολογήθηκε για αυτό; Αν τα στελέχη αυτά διαμαρτυρήθηκαν για την εφαρμογή κάποιου νόμου που αφορά τον κάθε καταδικασμένο, είναι άλλο».

«Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιδεικνύουν αλληλεγγύη σε έναν καταδικασμένο δολοφόνο», τόνισε ο κ. Μαρκόπουλος από την πλευρά του.

«Δεν είναι αυτό, δεν είναι καθόλου αυτό. Είναι ένα κείμενο που αναφέρεται σε κάποιους νόμους. Το κείμενο που υπέγραψαν αναφέρεται στο σεβασμό των δικαιωμάτων του κάθε καταδικασμένου. Στη Νορβηγία υπήρξε πιο απεχθής περίπτωση. Ακροδεξιός τρομοκράτης σκότωσε πόσους νέους σε ένα νησί. Εκεί υπήρξε κριτική ότι έναν τέτοιο δολοφόνο, γιατί τον αντιμετωπίζει με τέτοια αβρότητα το δικαστικό σύστημα. Ο κόσμος καίγεται με τεράστια προβλήματα και εμείς συζητάμε για το τι είπαν 15 άνθρωποι», απάντησε ο κ. Βαρεμένος.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 20/01/2021