Πολιτική

Σοφία Μπεκατώρου: Η γενναία αποκάλυψη, οι «άριστοι» και το οριζόντιο πρόβλημα

18.01.2021 | 09:55 Eνσωμάτωση

Σάλο, και στο πολιτικό σκηνικό, προκάλεσε η αποκάλυψη της Ολυμπιονίκης, Σοφία Μπεκατώρου, ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από στέλεχος της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας.

«Παραβατική συμπεριφορά αυτό που συνέβη. Είναι Κακούργημα ο βιασμός. Κανείς δεν μπορεί να καταχράται την όποια εξουσία διαθέτει, για να ικανοποιεί τις άρρωστες ορέξεις εκμεταλλευόμενος τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των παιδιών που είναι ευάλωτα. Τέτοιες συμπεριφορές δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητες. Καλά έκανε η ολυμπιονίκης και έσπασε ένα απόστιμα» σημείωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα ΜEGA».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο φερόμενος ως βιαστής της Σοφίας Μπεκατώρου, είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

«Είναι συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει τον πολιτικό χώρο, αλλά τον άνθρωπο και την ηθική του συγκρότηση» είπε. Και Συνέχισε: «Ήθελαν να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ για να έρθουν οι άριστοι. Ας κρίνει ο πολίτης πόσοι άριστοι είναι αυτοί που αποκαλύπτονται είτε στον αθλητισμό είτε σε άλλους χώρους».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, υπογράμμισε, ότι αμέσως μετά την καταγγελία, το εν λόγω στέλεχος, τέθηκε εκτός ΝΔ.

«Το μεγάλο στοίχημα είναι να μη μπορεί να πατά ο καθένας στο ότι οι γυναίκες θα φοβούνται, θα νιώθουν εκβιαζόμενες, δεν θα βγαίνουν στην επιφάνεια και δεν θα οδηγούνται αυτοί οι άνθρωποι στην δικαιοσύνη».

Γενναία χαρακτήρισε την αποκάλυψη της Σοφία Μπεκατώρου, ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Βλάχος, τονίζοντας ότι πρέπει να ακολουθήσουν και άλλες γυναίκες το παράδειγμά της.

«Δεν υπάρχει χρώμα ή κόμμα, ή καμία άλλη ταμπέλα η οποία πρέπει να μας εμποδίζει να βλέπουμε το πρόβλημα, το οποίο είναι οριζόντιο και μας αφορά όλους. Να βοηθήσουμε τις γυναίκες να μιλήσουν» δήλωσε.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 18/01/2021