Ελλάδα

Ραγδαίες εξελίξεις μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου

18.01.2021 | 17:04 Eνσωμάτωση

Δυο 24ωρα πριν η Σοφία Μπεκατώρου καταθέσει στον Εισαγγελέα πέρασε την είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου για να ενώσει τη δική της φωνή με εκείνη της Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού αλλά και έμπρακτης συμπαράστασης από τη πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά την εξομολόγηση που συντάραξε τη χώρα.

Οι αποκαλύψεις παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας. Στο LIVE NEWS μίλησε για πρώτη φορά το πρώτο πρόσωπο που συνάντησε η Σοφία Μπεκατώρου, αμέσως μετά τον βιασμό της. Η Αιμιλία Τσουλφά που μοιραζόταν το ίδιο δωμάτιο με τη χρυσή μας ολυμπιονίκη θυμήθηκε εκείνες τις στιγμές.

Η Σοφία Μπεκατώρου είχε ζήσει τη φρίκη αλλά εκείνο το βράδυ δεν μίλησε. Μπήκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που βρισκόταν η συναθλήτριά της αλλά όπως είπε το σοκ κι η ντροπή που αισθανόταν, κράτησαν το στόμα της κλειστό.

Ο εφιάλτης όμως δεν έφυγε ποτέ από το μυαλό της. Έστω κι με καθυστέρηση η γενναία της στάση σπάει ένα απόστημα δεκαετιών και ανοίγει στόματα που έμεναν κλειστά.

Σύσσωμος ο πολιτικός και αθλητικός κόσμος στέκεται στο πλευρό της πρωταθλήτριας. Ο ιστιοπλόος κι δυο φορές Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης τονίζει πως έχει δεχτεί απειλές για τη ζωή του κι πως οι αθλητές είναι αποφασισμένοι αυτή τη φορά να το πάνε μέχρι τέλους.

Η Σοφία Μπεκατώρου, η χρυσή αθλήτρια και σημαιοφόρος της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, παρότρυνε με τη γενναία της στάση όλες τις γυναίκες να μην σιωπούν. Να μην ανέχονται το βιασμό του σώματος και της ψυχής τους.

Δύο 24ωρα πριν καταθέσει στον εισαγγελέα, η Ολυμπιονίκης με νέα της ανάρτηση της στο διαδίκτυο, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για το κύμα συμπαράστασης που λαμβάνει από τον κόσμο…

Η 47χρονη φέρεται να έχει υποδείξει ως δράστη ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Ελληνικής Ολυμπιακής Ιστιοπλοΐας, που για την ώρα αρνείται τα πάντα.

Αργά χθες το βράδυ η Σοφία Μπεκατώρου αποφάσισε να αλλάξει δικηγόρο και έπαυσε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, που είχε αναλάβει την εκπροσώπησή της.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 18/01/2021