Αθλητικά

Η Νίκη Μπακογιάννη μιλά για τη Σοφία Μπεκατώρου και τη δική της εμπειρία

18.01.2021 | 09:33 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε η αθλήτρια Ολυμπιακών Αγώνων, Νίκη Μπακογιάννη με αφορμή την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου περί βιασμού, για την παρενόχληση που υπέστη η ίδια από κάποιον παράγοντα.

Σύμφωνα με την αθλήτρια, το περιστατικό συνέβη όταν εκείνη ήταν 29 χρονών και είχε διαπρέψει στο άλμα εις ύψος, λίγο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Παράγοντας του αθλητισμού την πλησίασε και της ζήτησε να μιλήσουν για τις επιτυχίες της. Όταν οι προθέσεις του αποκαλύφθηκαν, η αθλήτρια σοκαρίστηκε και ζήτησε τη βοήθεια μιας φίλης της. Τον άνθρωπο αυτόν δεν τον ξαναείδε.

Όπως υποστήριξε, θεώρησε σωστό να μιλήσει για την δική της εμπειρία προκειμένου να στηρίξει την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει μετά την εξομολόγηση και καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου.

Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκφράζει τη συμπαράσταση και τη στήριξή της απέναντι στην συναθλήτριά της. Για εκείνην, είπε ότι είναι ένας άνθρωπος που σέβεται.

Όσον αφορά τα περιστατικά αυτά καθαυτά, υποστήριξε πως πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά και πως απέναντι στα παιδιά είναι ακέραιοι. Η ίδια είναι προπονήτρια κι έχει άριστες σχέσεις και σχέσεις εμπιστοσύνης με τους αθλητές και τους γονείς τους.

Μίλησε για τη δύναμη της εξουσίας και πως «άνθρωποι που προέρχονται από κάποιες εξουσίες, θεωρούν κάποια πράγματα δεδομένα».

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 18/01/2021