Αθλητικά

Νίκη Μπακογιάννη: Με παρενόχλησε παράγοντας μετά το ολυμπιακό μετάλλιο

17.01.2021 | 20:49 Eνσωμάτωση

Τα στόματα ανοίγουν μετά την αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου. Η αργυρή Ολυμπιονίκης Νίκη Μπακογιάννη μίλησε στην Ντίνα Καραμάνου για την δική της περιπέτεια όταν παράγοντας του αθλητισμού την παρενόχλησε αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες! Την ίδια στιγμή ακόμα μία αθλήτρια, η πρώην διεθνής πολίστρια Μάνια Μπίκοφ περιέγραψε πως ο αθλίατρος την υποχρέωσε να γδυθεί και την εξέτασε με ανάρμοστο τρόπο μιλώντας της με τρόπο που θυμάται σε όλη της τη ζωή.

Το ιστορικό άλμα της έδωσε το ασημένιο μετάλλιο στους ολυμπιακούς αγώνες της Ατλάντα. Η Νίκη Μπακογιάννη πετούσε στα σύννεφα. Προσγειώθηκε απότομα, όπως περιγράφει στο MEGA, από την ανήθικη πρόταση ενός παράγοντα του αθλητισμού.

«Είχα μια παρενόχληση. Κι εκεί σταμάτησε πριν από πολλά χρόνια. Από κάποιον παράγοντα. Είχα σοκαριστεί γιατί ήταν και πρόσφατη η επιτυχία που είχα κάνει και δεν πίστευα ότι άτομα του περιβάλλοντός μου θα με αντιμετώπιζαν με αυτόν τον τρόπο.»

«Ημουν ακριβώς μετά τους ολυμπιακούς αγώνες. Σε δημόσιο χώρο. Σοκαρίστηκα. Κάποιος που γνωρίζεις χρόνια να σε καλέσει να μιλήσετε για τον αθλητισμό και ξαφνικά να δεις μια άλλη συμπεριφορά. Δεν ξέρω που βρήκε τη δύναμη να προσπαθήσει να με παρενοχλήσει. Συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να το σταματήσω επί τόπου και να σηκωθώ να φύγω.»

Η Νίκη Μπακογιάννη θυμάται, εκτός από τη δική της περιπέτεια, τις συζητήσεις στο χώρο του αθλητισμού για πολλά ανάλογα περιστατικά, που όμως έμεναν… κοινό μυστικό.

«Όλοι έχουμε ακόυσει διάφορα. δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να ισχύουν και δεν μπορώ να πως συγκεκριμένα. Όταν έκανα αθλητισμό άκουγα… έβλεπα..αλλά δεν ήμουν ποτε΄σίγουρη.»

Στο ιατρείο, όπου εξετάζονταν για τραυματισμούς, έζησαν τις χειρότερες στιγμές τους η πρώην διεθνής πολίστρια Μάνια Μπίκοφ και η πρωταθλήτρια της τεχνικής κολύμβησης, Ραμπέα Ιατρίδου.

«Δεύτερη φορά λοιπόν και μου λέει ξανά, «κατέβασε το μαγιό». Λέω μέσα μου, γιατί μου συμβαίνει ξανά αυτό και αμέσως τον ρωτάω. Τότε αυτός μου απαντάει: «Γιατί, ντρέπεσαι;» Αυτό το βλέμμα και την χροιά της φωνής του, που με δυο λέξεις σε ξεγυμνώνει, δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Έλεγα γιατρός είναι, ξέρει. Βλέπει τόσους αθλητές, είναι τοπ σε αυτό που κάνει, μάλλον εσύ δεν ξέρεις, αυτός ξέρει, έλεγα στον εαυτό μου.»

Μετά τη γενναία εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου, όλο και περισσότερα στόματα ανοίγουν. Οι ηρωίδες του ελληνικού αθλητισμού που επί σειρά ετών μας έκαναν περήφανους, αποκαλύπτουν τώρα την πιο βρώμικη πλευρά του. Το φίλαθλο κοινό -και όχι μόνο- μπορεί να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, έχει όμως ήδη εκφράσει το αίτημα για την τιμωρία όσων εμπλέκονται σε αυτές τις υποθέσεις.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 17/01/2021