Κόσμος

ΗΠΑ: «Φρούριο» η Ουάσινγκτον – Φόβος για νέες ταραχές

17.01.2021 | 20:33

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται και οι 50 Πολιτείες της Αμερικής, εν όψει της ορκωμοσίας Μπάιντεν. Οι αρχές έχουν πληροφορίες για ένοπλες επιθέσεις και διαδηλώσεις στα Καπιτώλια των Πολιτειών ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τους άνδρες της εθνικής φρουράς στην Ουάσιγκτον.Χθες συνελήφθη 30 χρονος άνδρας στο σημείο ελέγχου στην Ουάσιγκτον, ο οποίος είχε στην κατοχή του όπλο και 500 σφαίρες.

Ο Ουέσλι Αλεν Μπίλερ από τη Βιρτζίνια συνελήφθη σε σημείο ελέγχου κοντά στο Καπιτώλιο.Η αστυνομία βρήκε στην κατοχή του ένα περίστροφο και περισσότερες από 500 σφαίρες.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ξέχασε το όπλο στο αμάξι του επειδή άργησε στη δουλειά του

«Ήταν μία ατυχία.Ξέχασα να βγάλω το όπλο από το αμάξι για να μην αργήσω στη δουλειά πριν φύγω από τη Βιρτζίνα»

Ο Μπίλερ αφέθηκε ελεύθερος ωστόσο του ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράνομη κατοχή πυρομαχικών ενώ δεν εξήγησε επαρκώς πως βρέθηκε επάνω του ψεύτικη διαπίστευση για την ορκωμοσία Μπάϊντεν

«Είμαι φοβισμένος γιατί θέλω να είμαι με την οικογένεια μου και θα πρέπει να παρουσιαστώ στο δικαστήριο αύριο».

Η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα τεταμένη στην αμερικανική πρωτεύουσα. Άνδρες οπλισμένοι σαν αστακοί και οι δρόμοι γύρω από το Καπιτώλιο μοιάζουν με οχυρωμένο στρατόπεδο. Εκτεταμένοι έλεγχοι, τσιμεντένια μπλοκ και αγκαθωτά σύρματα καλύπτουν ολόκληρο την περίμετρο του οικοδομικού τετραγώνου

Διάχυτός είναι ο φόβος για εκδήλωση νέων ταραχών λίγες μέρες πριν την τελετή ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν.

Τις δραματικές ώρες που πέρασαν την ημέρα της εισβολής στο Καπιτώλιο περιγράφουν για πρώτη φορά στην κάμερα οι αστυνομικοί .

Η 32η ομάδα μάχης ταξιαρχίας πεζικού «Κόκκινο βέλος», 1εκατοστή δέκατη Πέμπτη μαχητική πτέρυγα και τη εκατοστή εικοστή όγδοη πτέρυγα ανεφοδιασμού με 500 σιους επιπλέον άνδρες είναι έτοιμες για μάχη.

Επιβιβάζονται από του Ουισκόνσιν στο κυβερνητικό αεροσκάφος με πλήρη εξάρτηση όχι για το Ιράκ ή το Αφγανιστάν αλλά το κέντρο της αμερικανικής πρωτεύουσας.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 17/01/2021

Κόσμος