Ελλάδα

«Μίλησαν» τα κινητά των κατασκόπων – «Καταπέλτης» η Εισαγγελέας

15.01.2021 | 07:18 Eνσωμάτωση

Σημαντικά στοιχεία τα οποία διαψεύδουν ουσιωδώς τα όσα υποστήριξαν στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι για κατασκοπεία, και συγκεκριμένα ο 35χρονος γραμματέας του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο και ο 52χρονος (τέως, πλέον) μάγειρας του πλοίου «Ε/Γ – Ο/Γ ΣΤΑΥΡΟΣ», περιλαμβάνονται σε έκθεση του Τμήματος Ψηφιακών Πειστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών μετά την επεξεργασία των δύο smartphone κινητών των δύο κατηγορουμένων.

Όπως έγραψε τις προηγούμενες ημέρες η «Δημοκρατική», η έκθεση περιλαμβάνει συντριπτικά στοιχεία τα οποία μάλιστα είναι δειγματοληπτικά εκείνων που συγκέντρωσε η ΔΕΕ. Πιο συγκεκριμένα κατά την εργαστηριακή εξέταση των δύο συσκευών τύπου smartphone των κατηγορούμενων, εντοπίστηκαν γραπτά μηνύματα «SMS», επαφές, το ιστορικό περιήγησης στο διαδίκτυο, το ιστορικό κλήσεων, συνδέσεις με ασύρματη τεχνολογία «wifi» και «bluetooth», μεταφορτώσεις «downloads» αρχείων, καταχωρήσεις ημερολογίου, η δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το ιστορικό συνομιλιών, των εφαρμογών «facebook» και «whatsapp», στοιχεία λογαριασμών χρήστη, κωδικοί πρόσβασης κ.α.

Να απορριφθεί η αίτηση του κατηγορούμενου για κατασκοπεία 35χρονου γραμματέα του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο, προσωρινά κρατούμενου στις φυλακές του Ναυπλίου, για την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους, εισηγήθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου η Αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Συναγερμός για τους 13 Τούρκους που ζητούν πολιτικό άσυλο στη Ρόδο

Οι 13 τούρκοι, (12 άντρες και μία γυναίκα) ξεκίνησαν από τη Σμύρνη πριν από αρκετές εβδομάδες, και μετέβησαν στην πόλη Φετιγιέ, όπου από κει ήρθαν στο νησί της Ρόδου ναυλώνοντας ταχύπλοο σκάφος το οποίο τους μετέφερε και τους αποβίβασε στην περιοχή Στεγνά Αρχαγγέλου.

Όπως δήλωσαν κάτοικοι της περιοχής που τους είδαν, το σκάφος προσέγγισε την περιοχή έχοντας σβηστά τα φώτα ενώ στη συνέχεια τους αποβίβασε πολύ γρήγορα και έφυγε.

Οι 13 είναι ηλικίας από 30 έως και 50 ετών ο μεγαλύτερος, ενώ κάποιοι από αυτούς υποστηρίζουν ότι υπηρετούσαν σε νευραλγικούς τομείς του τουρκικού κράτους, αλλά είχαν μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης τους οποίους και είχαν χαρακτηριστεί ως «Γκιουλενιστές».

Και οι 13 ζητούν πολιτικό άσυλο από το ελληνικό κράτος.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 15/01/2021