Ελλάδα

Σαρώνει η κακοκαιρία: Πλημμύρισαν σπίτια – κινδύνευσαν άνθρωποι

13.01.2021 | 13:08 Eνσωμάτωση

Σαρώνει η κακοκαιρία τη χώρα με την περιοχή του Έβρου χθες να δέχεται τόνους νερού. Σπίτια πλημμύρισαν, δρόμοι έγιναν λίμνες και οι κάτοικοι της περιοχής πέρασαν μια εφιαλτική νύχτα δίχως ρεύμα. Η πυροσβεστική όλο το βράδυ βρισκόταν επί πόδός και έκανε απαντλήσεις υδάτων από κατοικίες ενώ απεγκλώβισε και ανθρώπους από περιοχές που είχαν πλημμυρίσει. Σφοδρά χτυπιέται και η Λέσβος, τα Τρίκαλα και η Καρδίτσα με τους μετεωρολόγους να λένε ότι από αύριο περιμένουμε ισχυρότερη κακοκαιρία.

Σπίτια και περιουσίες θαμμένα στη λάσπη. Απεγκλωβισμοί με βάρκα. 22 σπίτια στο μικρό Δέρειο υπέστησαν ανυπολόγιστες ζημιές από τα ορμητικά νερά. Οι κάτοικοι δακρύζοντας περιγράφουν πώς σώθηκαν την τελευταία στιγμή.

Ομάδες διάσωσης καταφέρνουν να απεγκλωβίσουν μετανάστες που είχαν εγκλωβιστεί σε σπίτι στον κάμπο του Μικρού Δαρείου. Η επέμβαση της ΕΜΑΚ χρειάστηκε και για τον απεγκλωβισμό μαθητών και καθηγητών που ήταν εγκλωβισμένοι στις Φέρες.

Στη Θεσσαλονίκη διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Πόντου λόγω υπερχείλισης του Γαλλικού ποταμού.

Τρόμο προκαλεί η αύξηση της στάθμης του Πηνειού. Η γέφυρα στο Διαλεκτό έκλεισε προληπτικά ενώ σε αρκετούς δρόμους έχει διακοπεί η κυκλοφορία. Τα ορμητικά νερά ξυπνούν στους κατοίκους μνήμες από τον Ιανό και απεύχονται μία ισχυρή καταιγίδα της επόμενες ώρες.

Δύσκολη η νύχτα και στη Λέσβο. Οι έντονες βροχοπτώσεις υπερχείλησε ο ποταμός Αχερών στην Καλλονή προκαλώντας ζημιές σε καλλιέργειες.

Ο Έβρος χτυπήθηκε σφοδρότερα από την κακοκαιρία. Ποτάμια υπερχείλισαν, σπίτια πλημμύρισαν, και οι κάτοικοι είδαν την περιουσία τους να καταστρέφεται.

Στο μικρό Δέρειο 22 σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς με τους κατοίκους να μετράνε τις πληγές τους. Ο δήμος και το κράτος έχει υποσχεθεί να τους βοηθήσει.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 13/01/2021