Καιρός

Έρχονται χιόνια και ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας

12.01.2021 | 22:16

Από τις ανοιξιάτικες θερμοκρασίες και τους 28-29 βαθμούς Κελσίου στην Κρήτη, το σκηνικό του καιρού αλλάζει με βροχές, χιονοπτώσεις και ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι αρχικά άστατος στα Επτάνησα και τις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου, όπου κατά τόπους θα εκδηλώνονται βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Στη συνέχεια, βροχές θα σημειωθούν και στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας -σε ορεινές όμως περιοχές, ενώ πρόσκαιρα οι βροχές σε τμήματα της Στερεάς και της Πελοποννήσου θα επηρεάσουν και τις πεδινές περιοχές.

Από το βράδυ όμως, η κακοκαιρία θα επιδεινωθεί και σε πολλές περιοχές θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και ραγδαία μείωση της θερμοκρασίας.

Στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και υπάρχει περίπτωση για ασθενή βροχόπτωση, ενώ το θερμόμετρο θα δείξει από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, οι νεφώσεις σύντομα θα πυκνώσουν με βροχές στα ορεινά, αρχικά, ενώ στη συνέχεια θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός