Υγεία

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: Από εμάς εξαρτάται να μειώσουμε τον κίνδυνο

11.01.2021 | 09:25

Για την πορεία της πανδημίας, το άνοιγμα δραστηριοτήτων και την πιθανότητα νέας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ο κ. Βασιλακόπουλος σημείωσε πως όσο οι δραστηριότητες θα ανοίγουν θα αυξάνονται και τα κρούσματα. «Θα πρέπει να ανοίγουμε δραστηριότητες με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος για την κοινωνία» συμπλήρωσε.

«Αν τα ανοίξουμε όλα μαζί, δεν θα γνωρίζουμε τι ευθύνεται για την αύξηση κρουσμάτων» πρόσθεσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, ενώ εξέφρασε και τον προβληματισμό του για τα περιστατικά που πολίτες παραβαίνουν τα μέτρα. «Από εμάς εξαρτάται να μειώσουμε τον κίνδυνο» υπογράμμισε.

Επίσης, ο κ. Βασιλακόπουλος απηύθυνε έκκληση στους γονείς να πηγαίνουν τα παιδιά για εξέταση όταν παρουσιάζουν συμπτώματα. «Σπανίως τα παιδιά υποβάλλονται σε τεστ. Το μαθαίνουμε όταν κολλάει κάποιος ενήλικας και δεν γνωρίζουμε αν προήλθε από το παιδί ή από την κοινωνία η μόλυνσή του» συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Κοντοζαμάνη που υποστήριξε ότι για τους θανάτους από κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ ευθύνονται και οι γιατροί, ο κ. Βασιλακόπουλος ανέφερε ότι η συνηθέστερη αιτία που οδηγεί τους ασθενείς Covid στο νοσοκομείο είναι η πνευμονία με αναπνευστική ανεπάρκεια. «Είναι γεγονός πως εκτός ΜΕΘ, οι γιατροί δεν είναι τόσο εκπαιδευμένοι στην αντιμετώπιση της αναπνευστικής ανεπάρκειας, καθώς αυτό είναι αντικείμενο της πνευμονολογίας» σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως την κρίση της πανδημίας δεν την αντιμετώπισαν μόνο πνευμονολόγοι, αλλά και λοιμωξιολόγοι και παθολόγοι.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 11/01/2021

Υγεία