Καιρός

Έρχεται χειμώνας, χιόνι και χαμηλές θερμοκρασίες

11.01.2021 | 07:58

Αλλάζει ο καιρός από Πέμπτη με πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια.

Για την αλλαγή του καιρού και για το ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο από την κακοκαιρία μίλησαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» οι μετεωρολόγοι Χριστίνα Ρήγου και Γιάννης Καλλιάνος.

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, τις τελευταίες μέρες σημειώθηκαν υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, «θερμοκρασίες ρεκόρ», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ωστόσο, από την Πέμπτη το σκηνικό θα αλλάξει και θα σημειωθούν χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας.

Όπως εξήγησε ο μετεωρολόγος, δε θα είναι το κύμα της Ισπανίας, το οποίο πλήττει εδώ και μέρες την ιβηρική χώρα, αλλά κάποιες ψυχρές αέριες μάζες από την περιοχή της Σκανδιναβίας, που δια μέσω των Βαλκανίων θα έρθουν στην Ελλάδα από την Πέμπτη σταδιακά.

Ακόμα δεν μπορεί να προβλεφθεί με ακρίβεια το ποιες περιοχές θα επηρεαστούν, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι πως θα έρθει κρύο από την Πέμπτη, το οποίο σταδιακά θα μεταφερθεί σε όλες τις περιοχές της χώρας.

«Τις επόμενες 48 ώρες θα ξέρουμε ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από αυτές τις χιονοπτώσεις», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως θα «σημειωθεί πτώση θερμοκρασίας της τάξεως πάνω από 15 μονάδες σε σχέση με τις θερμοκρασίες που βιώνουμε αυτές τις μέρες».

Τέλος, εκτίμησε ότι από Πέμπτη θα έχουμε βαρυχειμωνιά η οποία θα είναι παρατεταμένη και θα διαρκέσει μέχρι και την επόμενη εβδομάδα.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 11/01/2021

Καιρός