Καιρός

Άστατος ο καιρός, επιστρέφει ο… χειμώνας

11.01.2021 | 13:57

Μετά το ανοιξιάτικο διάλειμμα των τελευταίων ημερών, φαίνεται πως έρχεται ο χειμώνας, με ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας σταδιακά τις επόμενες μέρες και χιόνια.

Πιο αναλυτικά την Τρίτη άστατος θα είναι κατά διαστήματα ο καιρός σε όλη τη χώρα. Βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης θα κάνουν ένα γρήγορο πέρασμα από τις ηπειρωτικές περιοχές, με παροδικές χιονοπτώσεις στα βορειοδυτικά ορεινά. Στο Αιγαίο περισσότερες και εντονότερες βροχές θα δεχτούν τα βόρεια και ανατολικά τμήματα, όπου και θα εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες, με τοπικά φαινόμενα και αρκετά περιορισμένα μετά το απόγευμα στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Μικρής διάρκειας κακοκαιρία, καθώς ο καιρός το απόγευμα από τα δυτικά βορειοδυτικά θα βελτιωθεί.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα σημειώσει μικρή πτώση, 10-14 βαθμοί στα βόρεια, 15-16 στα δυτικά. Θα παραμείνουν οι ανοιξιάτικες θερμοκρασίες στην υπόλοιπη χώρα και ειδικότερα στο Αιγαίο, με τις μέγιστες στους 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα στραφούν σε βοριάδες εντάσεως 5-6 και τοπικά και 7 μποφόρ. Νοτιάδες στο Αιγαίο 5-7 στα ανατολικά και βόρεια μέχρι 8 μποφόρ. Στα βόρεια θα στραφούν σε βοριάδες, και μέσα στη νύχτα και στις υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές.

Στην Αττική προβλέπονται βροχές μετά το μεσημέρι, με πιθανότητα καταιγίδας στα δυτικά του νομού. Η θερμοκρασία από 12-17, και οι άνεμοι νοτιάδες 4-6 μποφόρ, το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα βρέξει το πρωί και γρήγορα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Χαλκιδική κυρίως τα κεντρικά και νότια τμήματα, όπου και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 8-13,με σημαντική πτώση το βράδυ και βοριάδες 5-6 μποφόρ.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες , την Τετάρτη θα παραμείνει μια αστάθεια στην ατμόσφαιρα από την κακοκαιρία της Τρίτης. Βροχές κυρίως στα δυτικά τα βόρεια και το Αιγαίο. Από το βράδυ της Τετάρτης θα ξεκινήσει η ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας, με χιόνια στα βορειοδυτικά και βόρεια, ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, από τα 500μ και πάνω και προς το ξημέρωμα της επόμενης μέρας στα ΒΔ της Θεσσαλίας. Η θερμοκρασία θα πλησιάσει τις φυσιολογικές τιμές, παραμένοντας λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματικές τιμές, 11 στα βόρεια το μεσημέρι , 14-16 στις υπόλοιπες περιοχές, βοριάδες 5-7 μποφόρ.

Κλείνοντας, την Πέμπτη θα χειμωνιάσει , με βροχές και θερμοκρασίες χαμηλές τόσο το πρωί όσο και το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 8 στα βόρεια και 12-14 στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ στα δυτικά και βόρεια θα δημιουρηθεί τοπικά παγετός. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα δυτικά και κεντρικά ορεινά-ημιορεινά αλλά και στα βόρεια από τα 400μ υψόμετρα και πάνω , ενώ όπως όλα δείχνουν θα χιονίσει και στα ορεινά γύρω από τη Θεσσαλονίκη σε χαμηλά υψόμετρα, με μικρή πιθανότητα μέσα στην πόλη. Το βόρειο ρεύμα θα ενισχυθεί στα 6-7 τοπικά στο Ιόνιο 8 και στο Αιγαίο το πρωί 9 μποφόρ.

Videos & Απoσπάσματα από ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ - 11/01/2021

Καιρός