Κόσμος

Βόλτα μέχρι την εξωτική Χονολουλού για να συναντήσουμε τους Έλληνες του εξωτερικού

10.01.2021 | 06:42 Eνσωμάτωση

Μια βόλτα μέχρι την εξωτική Χονολουλού πήγε η εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο και συνάντησε τον Πάνο Πρεβεδούρο, κάτοικο Χαβάης και καθηγητή πανεπιστημίου.

«Αν είναι στην Κρήτη κάποιος δεν ζηλεύει, με 31 βαθμούς Κελσίου στα ίδια είμαστε. Οι υπόλοιποι μπορείτε να έρθετε. Οι Έλληνες στη Χαβάη είναι πολύ λίγοι, καμιά 30αριά – 40 άτομα. Είμαι εδώ 31 χρόνια σχεδόν. Η αφορμή ήταν σαν καθηγητής ήρθα για 1-2 χρόνια, και έμεινα», είπε ο κ. Πρεβεδούρος.

«Ένας από τους λόγους που μου άρεσε πολύ η Χαβάη ήταν ότι μου θύμιζε την Ελλάδα αλλά ήταν πολύ καθαρή και οργανωμένη, τη δεκαετία του ’90 που ήρθα. Οι άνθρωποι είναι πολύ φιλόξενοι. Έχει πολλές εθνικότητες εδώ και το μέρος είναι πολύ ενδιαφέρον. Οι λευκοί είναι μειονότητα και οι ασιατικής καταγωγής η πλειοψηφία», συνέχισε ο ίδιος.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι έχει βάλει υποψηφιότητα και για δήμαρχος δύο φορές. «Έχω βάλει δύο φορές υποψηφιότητα για δήμαρχος της Χονολουλού και πήρα περίπου το 20% των ψήφων. Δε βγήκα δήμαρχος αλλά με γνώρισε ο κόσμος», είπε χαρακτηριστικά.

«Επισκέπτομαι πολύ τακτικά την Ελλάδα, είμαι σε διάφορες επιτροπές αξιολόγησης πανεπιστημίων, η οικογένειά μου είναι εκεί και έρχομαι σχετικά συχνά, μπορεί και δύο φορές το χρόνο», κατέληξε ο κ. Πρεβεδούρος.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 10/01/2021