Κόσμος

Οχυρώθηκε το Καπιτώλιο: Πόλη – φρούριο η Ουάσιγκτον

10.01.2021 | 06:13 Eνσωμάτωση

Πόλη – φρούριο θυμίζει τα τελευταία 24ωρα η Ουάσιγκτον, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο Καπιτώλιο και στους δρόμους της Ουάσιγκτον και ελάχιστο κόσμο να κυκλοφορεί.

Οι αρχές εκφράζουν φόβους και προετοιμάζονται για τα χειρότερα, καθώς απομένουν μόλις 11 μέρες για την ορκωμοσία του νέου προέδρου.

Μόνιμη απαγόρευση Τραμπ από το Twitter

Την ίδια ώρα, το Twitter αποφάσισε να στείλει σε μόνιμη εξορία τον Ντόναλντ Τραμπ, κλείνοντάς του οριστικά τον λογαριασμό, κάτι που εξόργισε τον Αμερικανό πρόεδρο.

Σημειώνεται ότι όταν ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφτεί τον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ του είχε πει ότι προτιμά να παρακάμπτει τα media και να επικοινωνεί με το λαό απευθείας μέσω του Twitter.

Κυνηγητό και συλλήψεις από το FBI για τους εισβολείς στο Καπιτώλιο

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει κυνηγητό για τον εντοπισμό όσων πρωτοστάτησαν στα επεισόδια στο Καπιτώλιο. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 83 συλλήψεις, ανάμεσά τους και ο ακροδεξιός εθνικιστής που είχε εισβάλει στο γραφείο της προέδρου της Βουλής, Νάνσι Πελόζι, την ημέρα των επεισοδίων, και είχε βάλει τα πόδια του πάνω στο γραφείο της, με τη φωτογραφία του να κάνει το γύρο του κόσμου.

Φόβος και τρόμος για πυρηνικό πόλεμο από τον Τραμπ

Το CNN, τέλος, μεταδίδει ότι ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς έχει εκμυστηρευτεί σε συνεργάτες του ότι υπάρχει ακόμα ανοιχτό το ενδεχόμενο ενεργοποίησης της 25ης τροπολογίας για την καθαίρεση του Αμερικανού προέδρου, σε περίπτωση που υπάρξει περαιτέρω επιδείνωση της ψυχολογικής του κατάστασης.

Η Νάνσι Πελόζι, πάντως, έχει έρθει σε επικοινωνία με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των Αμερικανικών δυνάμεων προκειμένου να συζητήσουν όποιες θεσμικές δικλείδες ασφαλείας υπάρχουν που μπορούν να αποτρέψουν τον πρόεδρο είτε να χρησιμοποιήσει το βαλιτσάκι για την ενεργοποίηση πυρηνικών, είτε να προκαλέσει εχθροπραξίες με άλλη χώρα.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 10/01/2021