Ελλάδα

Ιεράπετρα: Προβληματισμός για το άνοιγμα των σχολείων παρά τα κρούσματα κορωνοϊού

10.01.2021 | 09:49 Eνσωμάτωση

Μια βόλτα μέχρι την Κρήτη και την όμορφη και ηλιόλουστη Ιεράπετρα έκανε η εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, και συνομίλησε την Κατερίνα Μαρκάκη, δημοσιογράφο του radiolasithi.gr, αναφορικά με τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό στο νησί.  

Η Κρήτη από την αρχή της πανδημίας κινείται σε ελεγχόμενο αριθμό κρουσμάτων. Εξαίρεση αποτελούν οι τελευταίες πέντε ημέρες κατά τις οποίες έχουν καταγραφεί στην περιοχή του Παλαίκαστρου στο δήμο Σητείας 37 κρούσματα από 300 τεστ. Σημειώνεται ότι ο πληθυσμός της περιοχής είναι περίπου 1000 άτομα.

Τα κρούσματα έχουν επεκταθεί και στην πόλη της Σητείας, με το δημοτικό συμβούλιο μετά από έκτακτη συνεδρίαση να αποφασίζει να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα. Ωστόσο, την απόφαση αυτή δεν αποδέχτηκε η κυβέρνηση και ο δήμαρχος Σητείας είπε ότι «οφείλουμε να πειθαρχήσουμε στην κυβερνητική απόφαση παρά το ότι δε συμφωνούμε».

Θέση στο θέμα πήρε και ο σύλλογος γονέων ζητώντας να συνεχιστούν για λίγες ημέρες τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση, ενώ ανάλογο αίτημα έχει κάνει και ο δήμαρχος Ιεράπετρας.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 10/01/2021