Κόσμος

ΗΠΑ: Η Νάνσι Πελόζι θέλει να πάρει το κουμπί των πυρηνικών από το χέρι του Τραμπ

09.01.2021 | 06:12 Eνσωμάτωση

Η πρόεδρος της Βουλής των αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, επικοινώνησε με τον αρχηγό του επιτελείου του αμερικανικού στρατού, ζητώντας του να πάρει το κουμπί για τα πυρηνικά από τα χέρια του Αμερικανού προέδρου.

Όπως σημείωσε η ίδια, «συζήτησα σχετικά με όλες τις διαθέσιμες προφυλάξεις που μπορούμε να πάρουμε, για να κρατήσουμε ένα ψυχολογικά ασταθή πρόεδρο μακριά από το κουμπί για τα πυρηνικά, και να τον εμποδίσουμε να προβεί σε στρατιωτικές εχθροπραξίες».

Όπως είναι εμφανές, οι ΗΠΑ βαδίζουν προς μια βαθιά πολιτική κρίση.

Παγιδευμένο εμφανίζεται και το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, καθώς σημειώθηκαν περιστατικά με βουλευτές και Γερουσιαστές να δέχονται τις αποδοκιμασίες διαδηλωτών – οπαδών του Τραμπ που τους αποκαλούσαν προδότες.

Σε ό,τι αφορά στις εικόνες από «πάρτι» στο οποίο συμμετείχε ο Ντόναλντ Τραμπ, αμέσως μετά την εμπρηστική ομιλία που είχε κάνει και η οποία είχε ως αποτέλεσμα τα όσα έλαβαν χώρα στο Καπιτώλιο, ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίζεται μαζί με την οικογένειά του και πολύ στενούς του συνεργάτες να βλέπει τον κόσμο να κατευθύνεται προς το Καπιτώλιο.

Την ίδια ώρα, η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών φαίνεται ότι συμφωνεί σε μια πιθανή αποπομπή του Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο, 1 στους 4 δε θεωρεί ότι το αποτέλεσμα των εκλογών είναι έγκυρο, και η συντριπτική πλειοψηφία των Ρεπουμπλικανών φαίνεται ότι επιδοκιμάζει τα γεγονότα στο Καπιτώλιο.

Ακροδεξιοί εξτρεμιστές απειλούν ότι θα επιστρέψουν την ημέρα της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν, στην Ουάσιγκτον.

Σημειώνεται ότι η αστυνομία στο Καπιτώλιο ελέγχεται από το ίδιο το Κογκρέσο και δεν εμπλέκεται ο Λευκός Οίκος. Στο σημείο την ημέρα των επεισοδίων είχαν τοποθετηθεί προστατευτικά κιγκλιδώματα, ενώ υπήρχαν και λίγοι αστυνομικοί που δεν μπόρεσαν να εμποδίσουν τον κόσμο.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 09/01/2021