Ελλάδα

Σχολεία: Βήμα – βήμα η επιστροφή στα θρανία

08.01.2021 | 16:53

Νηπιαγωγεία και δημοτικά περιμένουν να υποδεχτούν και πάλι τους μικρούς μαθητές από την Δευτέρα, με τους μαθητές να βιάζονται να ξαναδούν τους φίλους τους, εκπαιδευτικούς να έχουν ξενικήσει τους εμβολιασμούς τους, και τους γονείς να έχουν πολλές απορίες.

Ο σχεδιασμός του Υπουργείου θέλει τα ασχολεία να δέχονται τους μαθητές σε σπαστά ωράρια. Με την κλιμακωτή προσέλευση θα γίνεται δυσκολότερο να συγχρωτιστούν οι μαθητές και κυρίως οι γονείς στις εισόδους, παράλληλα θα χρησιιμοποιούνται όλες οι πόρτες των σχολείων.

Τα δικά τους μέτρα έχουν λάβει και οι μαθητές, που έχουν μάθει νεράκι όλα τα μέτρα που πρέπει να τηρούν.

Οι δάσκαλοι ήδη από σήμερα κάνβουν rapid test για να εντοπιστούν πιθανοί ασυμπτωματικοί φορείς του κορωνοϊού και να αποκλειστουν από την εκπαιδευτικη διαδικασία.

Οι τάξεις θα αερίζονται συνεχώς για να μην επιβαρύνεται το περιβάλλον των μαθητών και οι μαθητές θα είναι στην τάξη με τα μπουφάν τους για να μην κρυώνουν.

Η απόφαση για το άνοιγμα των δημοτικών δεν ήταν πάντως ομόφωνη, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον «διχασμό» των εμπειρογνωμόνων σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των σχολείων, αφού αρκετοί ήταν αντίθετοι με το άνοιγμα γενικώς των σχολείων.

Την ίδια ώρα, οι μάσκες με τις σωστές πλέον διαστάσεις άρχισαν να παραδίδονται στα δημοτικά σχολεία.

Στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε η κυρία Μαρία Γεωργοπούλου δασκάλα σε σχολείο της Καλλιθέας τόνισε ότι άπαντες αναμένουν την επιστροφή των μαθητών με αγωνία για το αν θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στις ιδιαίτερες συνθήκες αλλά και χαρά κι ανακούφιση.

«Φάνηκε πολύ περισσότερο, οι δάσκαλοι μπήκαν σε όλα τα σπίτια», τόνισε.

Από πλευράς του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ανέφερε: «Προμηθευτήκαμε συνολικά 5,2 εκατ. μάσκες, δηλαδή 3 μάσκες για κάθε παιδί κι εκπαιδευτικό. Οι μάσκες έχουν πάει σε όλα τα σχολεία».

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 08/01/2021

Ελλάδα