Υγεία

Σταθερή, αλλά κρίσιμη, η υγεία του υποδιοικητή του Θριασίου

08.01.2021 | 17:38

Κρίσιμη, αλλά σταθερή παραμένει η κατάσταση υγείας του 54χρονου υποδιοικητή του Θριασίου, που λίγα 24ωρα μετά τον εμβολιασμό του για κορωνοϊό, εισήχθη στην εντατική με οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια.

«Είναι ακόμη διασωληνωμένος σε καταστολή στη ΜΕΘ της Νίκαιας. Κι αυτό που προσπαθούμε να παλέψουμε, οι γιατροί δηλαδή, είναι να τον κάνουν καλά. Κυριολεκτικά να ζήσει. Η ζωή του κρέμεται σε μια κλωστή» ανέφερε μιλώντας στο LIVE NEWS η σύζυγος του υποδιοικητή.

Στις 27 Δεκεμβρίου, ο 54χρονος διοικητικός του Θριάσιου και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Πιλάλης έκανε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Τις μέρες που ακολούθησαν η υγεία του άρχισε, για άγνωστο λόγο να επιδεινώνεται, με τους γιατρούς του, όπως λέει η σύζυγός του στο Live news, να μην αποκλείουν να πρόκειται για παρενέργεια του εμβολίου.

«Δεν το αποκλείει κανείς από τους γιατρούς. Αυτή τη στιγμή όσοι λένε ότι αποκλείεται ότι είναι παρενέργεια του εμβολίου δεν θα έπρεπε να το λένε γιατί τα επιστημονικά δεδομένα που έχουμε δεν μας το εξασφαλίζουν απόλυτα αυτό. Θα έπρεπε και μερικοί που βγαίνουν και κάνουν δηλώσεις να σέβονται τη μάχη που δίνει» συμπλήρωσε η σύζυγος του 54χρονου.

Τριάντα λεπτά μετά την αλλαγή του χρόνου, ο αναπληρωτής διοικητής του Θριάσιου, διασωληνώθηκε. Οι πρώτες ώρες ήταν δραματικές με τους γιατρούς να προσπαθούν να τον κρατήσουν στη ζωή.

«Παρ’ ολίγον να φύγει κάποια στιγμή. Την Πρωτοχρονιά, την πρώτη μέρα που μετακινήθηκε από το Θριάσιο στη Νίκαια το μεσημέρι, νωρίς το απόγευμα, υπήρξε αυτός ο κίνδυνος, τον οποίο ευτυχώς τον ξεπέρασε» πρόσθεσε η σύζυγός του.

Ψάχνουν τι τον έστειλε στη ΜΕΘ

Σύσσωμο το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου προσπαθεί να βρει την αιτία που προκάλεσε την κατάρρευση των πνευμόνων του, καθώς ο 54χρονος δεν είχε σχετικό υποκείμενο νόσημα.

«Έχουν αποκλείσει ότι είναι ο ιός του covid, ο ιός της γρίπης, άλλοι ιοί ή μικρόβια και τώρα προσπαθούν μήπως υπάρχει κάποιο βακτήριο που έχει προκαλέσει την οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια. Ξέρετε έχουμε κάνει πάρα πολλές αναλύσεις σε πολλά εργαστήρια ακόμη και στο ΠΑΣΤΕΡ, ακόμη και στο ΙΙΕΒΕΑΑ, ακόμη και στο Σωτηρία. Πλέον αγωνιούμε, θέλουμε να βρεθεί τι φταίει» συμπλήρωσε η σύζυγος του 54χρονου.

Υπό τον φόβο ενδονοσοκομειακής λοίμωξης, η σύζυγος του 54χρονου υποδιοικητή αγωνιά για τις επόμενες ημέρες.

«Δεν μας αφήνουν εκεί. Τα πρωινά είμαι εκεί όσο μπορώ μέχρι το μεσημέρι και πάλι ένα λεπτό με αφήνουν να μπαίνω και δεν μπαίνω μέσα (στη ΜΕΘ) για να μην μεταφέρουμε κάποιο μικρόβιο. Από την πόρτα βλέπω τον άντρα μου» τόνισε.

Η ίδια όπως άλλωστε και ο σύζυγος της που εμβολιάστηκε δηλώνουν πως δεν είναι αντιεμβολιαστές, αλλά αναμένουν την απάντηση που θα λύσει το μυστήριο, για την ραγδαία επιδείνωση του Χρήστου Πιλάλη.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 08/01/2021

Υγεία