Αθλητικά

Λεμπρόν Τζέιμς: «Ζούμε σε δύο Αμερικές, δεν καταλαβαίνετε πως είναι η ζωή για ένα μαύρο»

08.01.2021 | 20:49

Ξέσπασε ο Λεμπρόν Τζέιμς μετά τα γεγονότα στο Καπιτώλιο, που έχουν κάνει το γύρο του κόσμου. Ο κορυφαίος παίκτης του ΝΒΑ τοποθετήθηκε ξεκάθαρα και μίλησε για τις φυλετικές διακρίσεις στην Αμερικανική κοινωνία.

Οι εικόνες της εισβολής στο Καπιτώλιο εξόργισαν τον κορυφαίο παίκτη του ΝΒΑ. Ο Βασιλιάς Λεμπρόν Τζέιμς, δεν έκρυψε τα λόγια του μιλώντας στους δημοσιογράφους

«Ζούμε σε δύο Αμερικές και τα όσα έγιναν εχθές είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα. Αναρωτηθείτε πώς θέλετε να μεγαλώσουν τα παιδιά σας, τα εγγόνια σας, πώς θέλετε να βλέπουν την Αμερική, πώς θέλουμε να ζούμε σε αυτή την όμορφη χώρα; Γιατί η χθεσινή εικόνα δεν είναι αυτή που θέλουμε».

Ο Λεμπρόν υπήρξε πρωταγωνιστής στις διαδηλώσεις της αφροαμερικανικής κοινότητας για την αστυνομική βία και η λεηλασία του ναού της αμερικανικής δημοκρατίας τον έκαναν να μιλήσει με σκληρή γλώσσα για τις φυλετικές διακρίσεις.

«Δε θα καταλάβετε ποτέ την αίσθηση που έχουμε εμείς μεγαλώνοντας σαν μαύρος άντρας ή γυναίκα στην Αμερική»

Ο άσσος των Λέικερς πιστεύει πάντως ότι υπάρχει ελπίδα να βελτιωθεί η κατάσταση, αν και όχι άμεσα.

«Ήταν ντροπιαστικό. Ελπίζω μόνο, ελπίζω ότι μπορούμε να τα πάμε καλύτερα. Αλλά είναι μια σκ@#*α εποχή τώρα. Επιτρέψτε μου να το πω.»

Σε πολλούς αγώνες του ΝΒΑ οι παίκτες σχημάτισαν έναν κύκλο πριν το τζάμπολ σε ένδειξη συμπαράστασης για τα γεγονότα της Τετάρτης.

Videos & Απoσπάσματα από ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - 08/01/2021

Αθλητικά