Κόσμος

Χατζηβασιλείου: Ο Μπάιντεν πρέπει να επουλώσει τις πληγές του διχασμού

07.01.2021 | 01:40

Ο διεθνολόγος Τάσος Χατζηβασιλείου μίλησε στην έκτακτη εκπομπή του MEGA για τις επόμενες κρίσιμες ώρες στην Αμερική

«Έχουμε δύο ενδεχόμενο. Είτε θα πάμε σε μεγαλύτερη πώληση, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι υπάρχουν παρόμοιες διαδηλώσεις στα πολιτειακά Καπιτώλια, είτε θα δούμε τις υγιείς δυνάμεις της αμερικανικής κοινωνίας που θα αντιδράσουν σε αυτά τα φαινόμενα» ανέφερε ο κ. Χατζηβασιλείου.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι; «Επειδή το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων έχει δείξει εξαιρετική υπευθυνότητα σε αυτή την κρίση μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου, πιθανολογώ ότι το δεύτερο θα γίνει πιο γρήγορα. Θα υπάρξει εκδήλωση δυνάμεων για επιστροφή στην κανονικότητα».

Όσον αφορά τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για να εκτονωθεί η κατάσταση ο διεθνολόγος υποστήριξε: «Ξεκίνησε μια κουβέντα πριν λίγες ώρες για την διαδικασία καθαίρεσης του Τραμπ, δεν είναι αρκετός ο χρόνος για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, αλλά αν ξεκινούσε μια τέτοια κουβέντα θα τον αποδυνάμωνε. Πρακτικά δεν έχει κάποιο εργαλείο ο Τραμπ για την διαδικασία αλλαγής προέδρου. Σημασία έχει να βρεθεί τρόπος να επουλωθούν οι πληγές που έχουν ανοίξει στο σώμα της αμερικανικής κοινωνίας και αυτό θα είναι και το πρώτο μέλημα του Τζο Μπάιντεν. Να επουλώσει τις πληγές του διχασμού».

 

 

 

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 07/01/2021

Κόσμος