Ελλάδα

Αλαλούμ μέχρι την τελευταία στιγμή για το άνοιγμα των σχολείων – Αύριο η συνεδρίαση για το άνοιγμα των καταστημάτων

07.01.2021 | 17:07

«Η απόφαση που έχει ληφθεί ήδη από το ΥΠΑΙΘ, βάσει της εισήγησης των ειδικών, προβλέπει τη δια ζώσης επαναλειτουργία νηπιαγωγείων, δημοτικών και σχολείων ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων τη Δευτέρα 11/1» αναφέρει το υπουργείο Παιδείας.

Τέλος στο αλαλούμ με το άνοιγμα των σχολείων, έβαλε το μεσημέρι το υπουργείο Παιδείας, ανακοινώνοντας ότι… τελικά νηπιαγωγεία και δημοτικά επαναλειτουργούν κανονικά από Δευτέρα.

«Υπενθυμίζεται η απόφαση της Κυβέρνησης, στη βάση εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών, για δια ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Ειδικών Σχολείων όλων των βαθμίδων την προσεχή Δευτέρα 11/1. Αύριο, Παρασκευή, 8/1 Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης.»

Είχε προηγηθεί ένα θρίλερ από το πρωί, με κυβερνητικούς να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο, όχι μόνο να αναβληθεί η επιστροφή στα θρανία, αλλά να παραταθεί και το lockdown.

«Επειδή είναι πάρα πολύ δυναμικό το φαινόμενο αξιολογούμε διαρκώς τα δεδομένα και επί την βάση της γνώμης των ειδικών προχωράμε στις αποφάσεις είτε για άνοιγμα είτε για περιορισμό.»

«Δεν υπάρχουν βεβαιότητες θα αναμένουμε τις εκτιμήσεις θα αξιολογήσει η επιτροπή τα δεδομένα, θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση και αναλόγως θα ληφθούν οι αποφάσεις».

Διχογνωμία όμως υπήρξε και για τις εκκλησίες. Τελικά έκαναν ζημιά; Οι ειδικοί λένε πως τα ααποτελέσματα θα φανούν σε λίγες ημέρες

«Το να προστεθεί μία τέτοια γιορτή που είδατε ότι μόνο στην Θεσσαλονίκη προκάλεσε τέτοιο πρόβλημα σε εθνικό επίπεδο σημαίνει ότι σε εθνικό επίπεδο θα έχουμε αυτό που συνέβη στην Θεσσαλονίκη που είναι πολλαπλάσιο.»

Τα χειρότερα είναι μπροστά θα πει και η Ματίνα Παγώνη ποιυ αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο πισωγυρισματος σε σκληρο λοκνταουν.

Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης από την άλλη εξέφρασαν διαφορετικές απόψεις για το αν οι αγιασμοί θα φέρουν κρούσματα με τον Άδωνι Γεωργιάδη να μιλάει για καλή εικόνα και τον Μάκη Βορίδη να επιμέμενει πως ο σωστός τρόπος ηταν να είναι κλειστές οι εκλησίες.

Τη βεβαιότητα ότι ένα τρίτο σφοδρό κύμα είναι προ των πυλών, εκφράζουν οι ειδικοί, επισημαίνοντας ότι θα μας βρει με ένα ήδη πολύ πιεσμένο ΕΣΥ.

Το σίγουρο είναι ότι η έκταση του προβλήματος θα φανεί το επόμενο δεκαήμερο.

Αύριο η συνεδρίαση για το άνοιγμα των καταστημάτων

Αναβλήθηκε για αύριο κρίσιμη η συνεδρίαση της Επιτροπής για την επανεκκίνηση της αγοράς με το click away.

Θέμα της είναι το τι μέλλει γενέσθαι σχεστικά με το άνοιγμα των καταστημάτων από τη Δευτέρα με click away.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 07/01/2021

Ελλάδα