Κόσμος

Θεοφάνια στη Φλόριντα – Εμβόλια και lockdown στη Βρετανία

06.01.2021 | 08:42 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν ο δήμαρχος Tarpon Springs στη Φλόριντα, Χρήστος Αλαχούζος και ο αναισθησιολόγος και εντατικολόγος στο Colchester Hospital του Λονδίνου, Γιώργος Σακελλίων, για την ημέρα των Θεοφανίων, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί από άποψη επιδημιολογικού φορτίου.

Σύμφωνα με τον κ. Αλαχούζο, τα Θεοφάνια είναι η μεγαλύτερη γιορτή της περιοχής και μαζεύει πάνω από 20.000 ανθρώπους κάθε χρόνο. Φέτος ο εορτασμός θα είναι διαφορετικός, αφού μόνο 800 άτομα θα μπορέσουν να παρευρεθούν. Ο σταυρός θα πέσει στη θάλασσα και 55 παιδιά θα προσπαθήσουν να τον πιάσουν.

Από πλευράς πανδημίας, υποστήριξε ότι ο εμβολιασμός του προσωπικού των νοσοκομείων έχει ολοκληρωθεί και έπονται τα γηροκομεία, οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες.

Ο κ. Σακελλίων μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στην Αγγλία, η οποία είναι πολύ δύσκολη, όπως είπε. Χαρακτηριστικά δήλωσε πως τα κρούσματα έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας και πως το σύστημα υγείας δέχεται αρκετά μεγάλη πίεση.

Γι’ αυτούς τους λόγους η κυβέρνηση αναγκάστηκε να προχωρήσει σε νέο αυστηρό lockdown για τρίτη φορά.

Ακόμα, αποφασίστηκε ότι σημασία έχει να ανασχεθεί το κύμα της πανδημίας με την επιτάχυνση των εμβολιασμών. Δηλαδή να χορηγηθεί γρήγορα η πρώτη δόση, αλλά να καθυστερήσει η δεύτερη 3 με 4 μ ήνες έτσι ώστε η τελευταία να δοθεί ως πρώτη σε μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

«Είναι σαφές ότι υπάρχει κόπωση του πληθυσμού, η προοπτική του εμβολιασμού έχει δώσει μια ψευδή αίσθηση χαλάρωσης», είπε ο κ. Σακελλίων για τα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρούνται κυρίως σε κορωνοπάρτι.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 06/01/2021