Κόσμος

Χάος με τις καθυστερήσεις εμβολίων σε Ευρώπη και ΗΠΑ

05.01.2021 | 17:17

Στο στόχαστρο της εφημερίδας BILD μπήκε η Άγκελα Μέρκελ. Η γερμανική εφημερίδα της χρεώνει την αργή διαδικασία των εμβολιασμών τη στιγμή που τα ημερήσια κρούσματα έχουν αγγίξει τα χίλια.

Με τον τίτλο «Η καθυστέρηση των εμβολιασμών έχει ονόματα: Σπαν, Μέρκελ και Φον ντερ Λάϊαν»

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η γερμανίδα καγκελάριος ήταν αυτή που εμπόδισε τον υπουργό υγείας Γιενς Σπαν να συμμαχήσει με Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία για την παραγγελία 400 εκατομ. δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca.

Η Γερμανίδα καγκελάριος ήθελε να περιμένει να συντονιστούν και οι 27 χώρες της ΕΕ. Ο Γερμανός υπουργός υγείας πάντως έριξε την ευθύνη στη φαρμακευτική εταιρία παραγωγής εμβολίου

«Η εταιρία BioNTech – Pfizer από την αρχή είχαν πει ότι μπορούν να παράγουν 50 εκατομμύρια δόσεις σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2020.Αυτό εξηγεί τις αρχικές ελλείψεις.Ο δεύτερος λόγος είναι ότι επίκεντρο των εμβολιασμών είναι τα γηροκομεία.Αυτό θα πάρει αρκετά γιατί η διαδικασία είναι περίπλοκη» ανέφερε ο Γιενς Σπαν.

Οργή Μακρόν για την καθυστέρηση των εμβολιασμών

Με ρυθμούς χελώνας μέχρι και την Πρωτοχρονιά ο ρυθμός των εμβολιασμών και στη Γαλλία.

Παρά το γεγονός ότι η χώρα έχει και 10 κρούσματα του μεταλλαγμένου ιού της Βρετανίας, οι εμβολιασμοί δεν είναι παραπάνω από 500.

Ο Ολιβιέρ Βεράν επισκέφθηκε, πάντως, σήμερα εμβολιαστικά κέντρα ανακοινώνοντας ότι οι εμβολιασμοί επεκτείνονται στους πυροσβέστες και εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα ηλικίας άνω των 50 ετών.

Ουρές για ένα εμβόλιο στις ΗΠΑ

Απίστευτες οι ουρές έξω από τα αμερικανικά νοσοκομεία.

Περισσότερα από τα δύο τρίτα των 15 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων κατά του κορωνοϊού, που έχουν σταλεί σε νοσοκομεία στις ΗΠΑ, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί.

Στη στη Φλόριντα έχει χορηγηθεί λιγότερο από το ένα τέταρτο του 1,14 εκατομμυρίου δόσεων που έχουν δοθεί από την την πολιτεία

Στη Νέα Υόρκη τα νοσοκομεία πρέπει να χορηγούν τα εμβόλια μέσα σε μία εβδομάδα αφού τα λάβουν, σε διαφορετική περίπτωση θα τους επιβάλλεται πρόστιμο και θα μειώνεται ο αριθμός των επόμενων δόσεων που πρόκειται να λάβουν

Κόσμος