Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ο 77χρονος Νικήτας Ασαρίδης είναι 25 χρόνια στο πόδι από τις 3 τα ξημερώματα στο 24ωρο βουλκανιζατέρ του

05.01.2021 | 06:27 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη μίλησε ο ιδιοκτήτης 24ωρου βουλκανιζατέρ στη Θεσσαλονίκη, Νικήτας Ασαρίδης, του οποίου το συνεργείο δεν έχει κλείσει εδώ και 25 χρόνια, μέρα, αλλά και νύχτα.

Ο κ. Νικήτας είναι 77 χρονών, και χαίρεται όταν ακούει τους οδηγούς να λένε «πάμε στον παππού».

«Κατεβαίνω 2-3 τη νύχτα, μέχρι το απόγευμα, 5-6 η ώρα. Είμαι οπαδός της εργασίας. Αν έρθει αυτοκίνητο το αρπάζω και κάνω ό,τι χρειάζεται. Η σύζυγός μου ήταν συμπαραστάτης. Έχει 2,5 χρόνια που με άφησε, αλλά 50 χρόνια ήταν μαζί μου συνέχεια. Ερχόταν μαζί μου και εκείνη στο μαγαζί», είπε ο κ. Ασαρίδης.

Ο κ. Νικήτας πηγαίνει 3 η ώρα στο βουλκανιζατέρ, για να ξεκουράσει τα παιδιά του. Η επιχείρηση έχει εξελιχθεί σε οικογενειακή υπόθεση, αφού εκτός από το γιο του κ. Νικήτα, στη δουλειά έχει μπει και ο εγγονός του.

«Μέσα στη νύχτα έρχονται το ΕΣΥ, η αστυνομία, τα ταξί, οι οδικές βοήθειες φέρνουν κόσμο. Εγώ από τις 2-3 τα ξημερώματα που κατεβαίνω στο μαγαζί, κοιμάμαι στις 7 η ώρα το απόγευμα. Για εμένα τώρα είναι τρόπος ζωής αυτό το πράγμα και μου λείπει, αν δεν κατέβω στο μαγαζί νομίζω ότι απουσιάζει κάτι από τη ζωή μου», εξήγησε ο κ. Ασαρίδης.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι ήταν εκείνος που ίδρυσε και καθιέρωσε στην Ελλάδα το θεσμό των ραδιοταξί.

«Πρώτα η Θεσσαλονίκη πήρα άδεια ραδιοδικτύου, και ήμουν στο ραδιοταξί Μακεδονία 12 χρόνια πρόεδρος. Μετά τη Θεσσαλονίκη πήρε η Αθήνα. Ξεκινήσαμε παράνομα το 1985,με πολύ κυνηγητό γιατί δεν υπήρχε τότε νομοθετικό πλαίσιο. Οι συνάδελφοι οι ταξιτζήδες μας κυνηγούσαν, μας έκαναν καταγγελίες», ανέφερε ο κ. Ασαρίδης.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 05/01/2021