Ελλάδα

Ντοκουμέντα για τον Ηλία Μαζαράκη – Η άγνωστη ιστορία του διαβόητου δραπέτη

05.01.2021 | 17:45

Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα προκαλούν ανατριχίλα.

Είναι στιγμιότυπα από τη δράση και τη ζωή του διαβόητου δραπέτη Ηλία Μαζαράκη, που το 1985 κατακρεούργησε τον παππού και την θεία του, 12 χρόνια πριν κατηγορηθεί για το διπλό φονικό στο Σέσι Γραμματικού, που συντάραξε τη χώρα.

O ίδιος κατά τη διάρκεια της αναπαράστασης, δείχνει με το μαχαίρι του εγκλήματος στα χέρια τον τρόπο που σκότωσε τον παππού του, Στέφανο Δούκα, μέσα στο σπίτι που έμενε στην Κέρκυρα. Αστυνομικός της Ασφάλειας του νησιού, έχει πάρει το ρόλο του θύματος πεσμένος στο πάτωμα, με τα βλέμματα των υπολοίπων να είναι στραμμένα στον δολοφόνο και τις κινήσεις του χεριού του.

Λίγα χρόνια νωρίτερα, παππούς και εγγονός φωτογραφίζονταν μαζί. Τότε ο Στέφανος Δούκας δήλωνε περήφανος για τον Ηλία Μαζαράκη που σπούδαζε γιατρός στην Ιταλία.

Το 1985 οι διαφορές τους για τα οικονομικά θα έφερναν ένα από τα πιο άγρια εγκλήματα εκείνης της χρονιάς. Ο Ηλίας Μαζαράκης ταξιδεύει στην Κέρκυρα και σκοτώνει με αυτό το μαχαίρι τον παππού και τη θεία του.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το NewsIt.gr, ο νεαρός Μαζαράκης φοράει τα γυαλιά του και ένα καφέ δερμάτινο. Γυαλιά φοράει και στη φωτογραφία που είχε στα χέρια της η αστυνομία τα χρόνια που ήταν καταζητούμενος. Στα τελευταία του χρόνια η εικόνα του όπως βλέπουμε είχε αλλάξει ριζικά.

Το 1985 κατά τη διάρκεια της αναπαράστασης εξηγούσε τον τρόπο που αιφνιδίασε τους δύο συγγενείς του και τους σκότωσε πριν προλάβουν να αντιδράσουν…

Λίγες μέρες μετά τη διπλή δολοφονία των συγγενών του, ο Ηλίας Μαζαράκης μπήκε στη φυλακή. 12 χρόνια μετά παραβίασε την πενθήμερη άδεια που του δόθηκε και έγινε δραπέτης. Η χώρα ακούει ξανά το όνομά του, μετά τη δολοφονία του Γιώργου Νικολαϊδη και της Σούλας Καλαθάκη, στο Σέσι Γραμματικού.

Η στενότερη φίλη του, η δικηγόρος που αναγνώρισε πριν από λίγες μέρες τη σορό του, έβλεπε τη μητέρα του Μαζαράκη να λιώνει από τον καημό της. Ο γιος της από την ιατρική κατέληξε στη φυλακή, καταζητούμενος με μια ζωή ρημαγμένη.

Η αρχή στον σκοτεινό κύκλο της βίας και του αίματος, είχε ξεκινήσει πριν από 36 χρόνια. Όταν ο φοιτητής ιατρικής Ηλίας Μαζαράκης γινόταν φονιάς για να κληρονομήσει τον παππού και τη θεία του.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 05/01/2021

Ελλάδα