Κόσμος

Στα λευκά «ντύθηκαν» αρκετές χώρες του κόσμου

04.01.2021 | 13:35 Eνσωμάτωση

Ισχυρές χιονοπτώσεις πλήττουν αρκετές χώρες του κόσμου. Εντυπωσιακές εικόνες έρχονται τόσο από την Γερμανία όσο και από την Ρωσία, ενώ στην Ιταλία το χιόνι έφτασε μέχρι και τα 2 μέτρα. Αρκετά προβλήματα δημιουργήθηκαν και στο Περού από ισχυρές βροχοπτώσεις.

Το Πρωτοχρονιάτικο και γιορτινό κλίμα στη Ρωσία ενισχύθηκε από την χιονόπτωση στην πρωτεύουσα της χώρας.

Αρκετοί συγκεντρώθηκαν σε πλατείες για να παίξουν με το χιόνι και γέμισαν τις πλατείες παρά το γεγονός ότι τα καταστήματα παραμένουν κλειστά.

Ντυμένο στα λευκά ξύπνησε το Μιλάνο έπειτα από μία πρωτόγνωρα έντονη χιονόπτωση, φαινόμενο που ενθουσίασε τους κατοίκους της πόλης αλλά ταυτόχρονα προκάλεσε και αρκετά προβλήματα.

Σε αρκετές περιοχές το χιόνι ξεπέρασε τα δύο μέτρα όπως στο Αμπιτούνε, όπου εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν να ανοίξουν τους δρόμους ενώ οι πολίτες καλούνται να αποφύγουν οποιαδήποτε μη απαραίτητη μετακίνηση.

Το φρέσκο χιόνι απολαμβάνουν οι Βερολινέζοι μετά την πρόσφατη χιονόπτωση που σκέπασε την πόλη.

Πολλοί βγήκαν στους δρόμους για να φωτογραφηθούν στους χιονισμένους δρόμους και άλλε να παίξουν χιονοπόλεμο και να φτιάξουν χιονάνθρωπους.

Η έντονη χιονόπτωση σε αρκετές περιοχές της χώρας δημιούργησε την ανάγκη σε αρκετούς να κάνουν εξορμήσεις για σκι παρά τις απαγορεύσεις λόγω του κορωνοϊού.

Εντυπωσιακή ήταν η διάσωση ενός άνδρα στο Περού μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν αρκετές περιοχές της χώρας.

Το αυτοκίνητο του άνδρα εγκλωβίστηκε κάτω από μια γέφυρα. Ο άνδρας κατάφερε να ανέβει στην οροφή του αυτοκινήτου ενώ οι άνδρες της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας τον τράβηξαν με την βοήθεια σκοινιών.

Στην Αρεκίπα τουλάχιστον 20 σπίτια έχουν καταστραφεί από τις κατολισθήσεις και αρκετά αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από χειμάρρους λάσπης.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 04/01/2021