Ελλάδα

Ο 24χρονος εθελοντής που συγκίνησε την πρόεδρο της Κομισιόν

03.01.2021 | 20:17 Eνσωμάτωση

Μάθημα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς δίνει ο Ηλίας Γιοβανίδης από τη Θεσσαλονίκη ο οποίος μοιράζει τρόφιμα μέσω του «Φάρου του κόσμου». Ο νεαρός εθελοντής συγκίνησε την πρόεδρο της Κομισιόν που έκανε ειδική μνεία στο Twitter για τη δράση του στη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Ηλίας Γιοβανίδης είναι ο άνθρωπος που συγκίνησε την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μόλις 24 ετών, ως εθελοντής της οργάνωσης Φάρος του Κόσμου, βοηθάει καθημερινά στην παρασκευή και διανομή συσσιτίου στον Δενδροπόταμο της Θεσσαλονίκης.

Ο Ηλίας Γιοβανίδης, συγκινημένος από τους ανθρώπους που βοήθησαν τον ίδιο σε δύσκολες στιγμές, αποφάσισε να ενωθεί στην κοινή προσπάθεια.

Αυτή η διάθεση για προσφορά, όχι μόνο του 24χρονου Ηλία αλλά όλων των εθελοντών που συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια, ευαισθητοποίησε την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που με μια ανάρτηση στο τουίτερ έκανε ειδική μνεία στο έργου του Φάρου του Κόσμου.

«Η κρίση ήταν σκληρή σε κάποιους Ευρωπαίους – αλλά μπορούμε να βασιστούμε ο ένας στον άλλο. Στη Θεσσαλονίκη ο Ηλίας είναι εθελοντής σε τράπεζα τροφίμων. Με την ομάδα του, μαγειρεύει και συσκευάζει γεύματα για οικογένειες που έχουν ανάγκη.Μαζί, θα ξεπεράσουμε αυτήν την πανδημία.»

Ο 24χρονος σήμερα Ηλίας, έγινε πατέρας από την εφηβική του ηλικία.

Η προσπάθεια να προσφέρει στην οικογένειά του όσα μπορεί, συναντά κάθε απόγευμα την προσπάθεια να προσφέρει σε όσους έχουν ανάγκη.

Κάθε μέρα όταν τελειώσει τη δουλειά του ο Ηλίας έρχεται εδω΄και βοηθάει στη διανομή αγαθών και 300 μερίδων φαγητού.

Η προσπάθεια αυτή είναι που συγκίνησε την πρόεδρο της Ευρωπαϊκης Επιτροπής και στο πρόσωπο του Ηλία βρήκε τον Ευρωπαίου που ενσαρκώνει την κοινή προσπάθεια στην περιπέτεια που ζει ο πλανήτης.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/01/2021