Ελλάδα

Νέες εικόνες συνωστισμού σε Αττική  και Θεσσαλονίκη – Συνεχίζονται οι έλεγχοι

03.01.2021 | 19:59 Eνσωμάτωση

Οι εικόνες συνωστισμού από τους δρόμους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εγείρουν φόβους για το πώς θα διαμορφωθεί το ιικό προφίλ της χώρας το επόμενο διάστημα. Έντονη και η ανησυχία από τα κορωνοπάρτι που διοργανώθηκαν την Πρωτοχρονιά παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών για το πόσο κρίσιμο είναι το «χρονικό παράθυρο» στο οποίο βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, για την εξάπλωση του ιού. Η αστυνομία προχώρησε σε σωρηδόν συλλήψεις και βεβαίωσε εκατοντάδες πρόστιμα στους απείθαρχους.

Εικόνες που δεν θυμίζουν lockdown. Η παραλιακή στη Θεσσαλονίκη το πρωί είχε «βουλιάξει» από κόσμο. Οι περισσότεροι πολίτες χωρίς να τηρούν τις αποστάσεις, αγνοώντας τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Παρόμοιες εικόνες συνωστισμού και στην παραλιακή στην Αττική. Παρά το lockdown εκατοντάδες Αθηναίοι βγήκαν και σήμερα για μία βόλτα, ενώ κάποιοι βούτηξαν στη θάλασσα.

Εν μέσω πανδημίας η ανευθυνότητα κάποιων ξεπερνά κάθε όριο. Κορωνοπάρτυ με μουσική και άφθονο αλκοόλ διοργανώθηκε την Πρωτοχρονιά στη Μύκονο.

Παρά τις συστάσεις των Αρχών, δεκάδες νεαροί διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στη βίλα που σύμφωνα με πληροφορίες είχε ενοικιαστεί από τον αλλοδαπό φύλακα του σπιτιού χωρίς ο ιδιοκτήτης να γνωρίζει το παραμικρό.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι εάν υπάρξει χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων τα κρούσματα θα αυξηθούν δραματικά.

Στη σύλληψη μίας γυναίκας 31ενός ετών στην περιοχή του Δενδροποτάμου προχώρησε η αστυνομία που διοργάνωσε πάρτυ στο σπίτι της με συνολικά 11 καλεσμένους.

Οι αστυνομικοί στα μπλόκα καθημερινά επιβάλλουν δεκάδες πρόστιμα τόσο για διοργάνωση κορωνοπάρτυ όσο και σε οδηγούς και πεζούς που δεν τηρούν τα μέτρα.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και τις επόμενες ημέρες.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/01/2021